Всички категории

7-те Най-Добри Скринове

Чистият и подреден дом подобрява не само имиджа на собственика, но и стандарта му на живот.

Когато всяка вещ си има обособено място за съхранение, лесно и бързо откривате точно каквото ви е нужно. Така си спестявате както време и усилия, така и множество главоболия.

Едно от приспособленията, което най-много ще ви помогне да вкарате ред в дома е скринът.

Неслучайно той е толкова популярна мебел, която се среща в голяма част от жилищата – от тясното студентско общежитие до дома на многочленното семейство.

Скринът предлага функционално решение на организационните проблеми без да нарушава интериорното оформление на дома. Даже напротив – добре подбраният скрин може да издигне обзавеждането на още по-високо ниво.

Ако се чудите как да подберете вашия нов скрин, попаднали сте на правилното място!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация, която трябва да знаете преди да се запътите към магазина, както и някои от най-добрите предложения на българския пазар за момента.

Какво представляват скриновете и каква е ползата от тях?

Накратко казано, скринът е шкаф, който се състои от определен брой чекмеджета.

Контейнерите за съхранение може да са с еднаква форма, размер или подредба, но може и да се различават един от друг. Всичко зависи от предпочитанията и нуждите на собственика.

Освен самите чекмеджета, често страните и горната повърхност на скрина също се приспособяват за употреба. Така те могат да служат и като секции, нощни шкафчета, закачалки и прочее.

Разбира се, скринът крие още множество предимства, заради които продължава да е релевантен продукт на пазара.

Универсалност

Докато нощните шкафчета са подходящи за спалнята, а големите секции пасват най-добре във всекидневната, възможностите за скрина са неограничени.

Тъй като скриновете се произвеждат в разнообразни размери, форми и цветове, съществуват модели, подходящи за всеки вид помещение.

Скриновете могат да влязат в употреба както в спалнята и всекидневната, така и в коридора, кухнята, банята и прочее.

Освен това, те не се ограничават само до съхранение на дрехи и бельо. В тях може да помещавате всичко – от документи и канцеларски материали до козметика или играчките на децата.

Всичко това прави скринът изключително функционална мебел, която може да намери приложение във всеки дом и всяка ситуация.

Организираност

Тъй като разполага с поне няколко чекмеджета, скринът предлага удобен и лесен начин за съхранение на вещите.

При разпределянето на принадлежностите в отделни контейнери, поддържането на реда става много по-лесно. Главната причина е, че всяка вещ си има свое място за съхранение и лесно може да бъде открита при нужда.

Подобна подредба крие и още едно предимство – вещите са предпазени от прах и мръсотии, както и от очите и ръцете на чужди хора. Така им осигурявате допълнителна защита, която не биха имали ако ги съхранявате на открити секции, полици, закачалки и прочее.

Безопасност

Скриновете са добър избор и за собствениците на домашни любимци. Ако вашите животински приятели имат лошия навик да ровят из дрехите или документите ви, чекмеджетата са едно от най-лесните и удобни решения.

Същото се отнася и за родителите на малки деца, чиито ръце постоянно шарят из вещи, които крият опасност за здравето им. В случай, че не разполагате с труднодостъпно място, в което да съхранявате прибори, инструменти или лекарства, скринът вероятно ще е оправдана инвестиция.

Интериорна стойност

Както вече споменахме, на пазара ще откриете скринове с всевъзможни дизайни. Популярността на този вид мебел предполага широк набор от продукти, сред който със сигурност ще намерите този, който най-добре да пасва на вашия дом.

Добре подбраният скрин може да се превърне в акцента на обзавеждането в помещението и да изпълнява както практична, така и декоративна функция. Освен че ще съхранява вещите ви на безопасно място, той ще допринесе и за цялостния изглед на дома.

Какво е добре да имате предвид при закупуването на скрин?

Разбира се, когато на пазара съществуват толкова много варианти, изборът на подходящия скрин може да се окаже трудна задача.

За ваше улеснение сме подбрали най-важните характеристики, които трябва да обмислите преди закупуването на продукта.

Важно е да съобразите всяка една с вашите лични предпочитания и ситуацията, в която се намирате, за да се възползвате максимално от новата си придобивка.

Вид

Съществуват няколко основни вида скринове, а изборът ви в това отношение трябва да е внимателно съобразен с пространството в дома ви и собствените ви очаквания за комфорт.

Един от най-популярните скринове е високият…

Той предлага повече място за съхранение, като междувременно заема само малка част от пода.

Тъй като главната им цел е именно осигуряване на възможно най-много пространство за вещите ви, високите скринове обикновено разполагат с поне 3-4 чекмеджета.

Този вид се среща най-вече във всекидневната или спалнята, тъй като височината му е подходяща за поставяне на телевизор отгоре.

Стандартният скрин, пък, определено се откроява с практичност…

Той е по-широк, отколкото висок, и често се състои от 2 или 3 дълги чекмеджета.

Издължената му хоризонтална форма е класика в жанра, която най-често може да видите в помещения като всекидневната и трапезарията.

Освен обемните чекмеджета, тези скринове разполагат и с повече място отгоре, където може да поставите както телевизор, така и растения, снимки, декоративни елементи и други.

Разбира се, съществуват и комбинирани скринове…

Te съчетават чекмеджетата с шкафчета с вратички, както и рафтове за допълнително съхранение…

Те са подходящи за тези от вас, които живеят в по-малки жилища и нямат място за обемна секция, но все пак искат някои от вещите им да бъдат изложени на показ.

На пазара се предлагат и скринове за определен вид вещи.

Такива са например скриновете за бельо, които са тесни, но високи, и обикновено разполагат със седем малки чекмеджета. Целта на този вид скринове е да разпределите комплектите си долни дрехи за седмицата в отделните контейнери и да си спестите ровенето из шкафа с бельо след всеки душ.

Впрочем, има и предложения за съхранение на козметика, хавлии, аксесоари и т.н., а изборът ви зависи изцяло от нуждите на вашия дом.

Разпределение

Често скриновете се различават и класифицират по броя и разположението на чекмеджетата.

В описанието на продукта може да присъства характеристиката 2+3, например. Това означава, че скринът се състои от две малки чекмеджета в горната част и три по-големи, разположени под тях. Този вид разпределение е практично решение за тези от вас с по-малко дрехи, които нямат нужда от цял гардероб. Трите чекмеджета са подходящи за дрехите ви, докато в двете по-малки може да помещавате бельото и аксесоарите си.

Друг вид разпределение е 4+3, който наподобява 2+3 с единствената разлика, че горните чекмеджета са повече на брой и вероятно още по-малки на размер. Те са популярни сред големите семейства с повече вещи, които трябва да разделят на повече групи.

Съществуват и скринове от типа 3+3, които се състоят от две съседни колони от по три чекмеджета, които са с еднакъв размер. Този вид мебели са обширни и предлагат достатъчно място както в контейнерите, така и отгоре.

Дизайн

Разбира се, скринът все пак е масивна мебел, която няма как да остане незабелязана от посетителите на вашия дом.

Именно поради тази причина е от изключителна важност да съобразите дизайнерското оформление на скрина и доколко той ще пасва на останалата част от обзавеждането ви.

Ако искате да заложите на сигурно, традиционните скринове са добър избор.

Най-често те се изработват от дърво, на което дължат изисканата си визия.

В случай, че често подновявате интериора на жилището си, вероятно този вид скрин е най-добрата инвестиция…

Той се връзва с повечето стилове обзавеждане и ще може да го използвате многократно, макар и в друга подредба.

Модерните скринове, пък, залагат на минималистична визия с възможно най-малко линии.

Те обикновено са лакирани и чудесно пасват на индустриални и съвременно обзаведени домове.

От своя страна, скриновете във винтидж стил имат най-голям шанс да се превърнат в акцент в помещението.

Макар често да са изработени от дърво, може да срещнете и такива с облицовка от кожа или дори мрамор.

Визията им добре се съчетава с елегантните класически стилове, но с малко повече замисъл винтидж скриновете могат да намерят място и в модерно обзаведените домове.

Рустик дизайнът, пък, се постига, когато дървото не е лакирано и по него си личат следите от времето.

Предимството на този вид скринове е, че колкото повече остарява, толкова по-добре изглежда.

Те най-добре пасват в помещения с модерно или индустриално обзавеждане, тъй като “остарялата” мебел веднага изпъква и се превръща в акцент.

Материал

Както с всяка друга мебел, материалът на скрина е от изключителна важност. Преди да се насочите към даден вид изработка е препоръчително да обмислите в какви условия живеете и какъв ефект искате да постигнете.

Скриновете от естествено дърво са едни от най-популярните, тъй като класическата им визия придава елегантност на помещението, в което се намират.

Тези от дъб например са с богат, наситен цвят, докато изработените от бор или чам са светли и изглеждат по-естествено.

Когато купувате мебели от дърво винаги обръщайте внимание на покритието! Ако продуктът не разполага с такова бъдете внимателни, тъй като дървото не е издръжливо на влага и лесно може да се повреди.

Съществуват и скринове от дървени плоскости като ПВЦ или МДФ.

Те са сравнително издръжливи и се предлагат в множество дизайни и цветове, на което се дължи и широката им популярност.

Имайте предвид, обаче, че те също са податливи на влага и ако не се грижите добре за тях може да се отлепят след време.

Металните скринове чудесно подхождат на модерно обзаведените домове, най-вече тези в индустриален стил.

Те се отличават със своята издръжливост, а в зависимост от типа метал може да са и доста леки.

Все пак внимавайте за драскотини и силни удари, които може да вдлъбнат материала.

Още един вариант са скриновете с огледално покритие.

Те са стилни и модерни, а отразителната повърхност създава усещане за просторност, което ги прави добро решение за тесните помещения.

Този тип скринове, обаче, лесно може да се пропукат или напълно да се раздробят при по-силен натиск.

Размер

Една от най-важните характеристики, които трябва да обмислите предварително, е размерът. Зле подбраният скрин може да се окаже прекалено малък или широк за помещението, което може да причини много излишни главоболия на собственика.

Внимателно преценете за какво точно ще използвате скрина…

Съберете всички вещи, които желаете да съхранявате в него, на едно място, за да имате нагледна представа за нужното пространство.

В случай, че искате да помещавате плътни и обемни дрехи или хавлии в скрина, насочете се към такъв с дълбоки, големи чекмеджета.

От друга страна, ако ще съхранявате бельо или аксесоари, малките и плоски контейнери със сигурност ще са по-удобни.

Както вече стана ясно, размерът на шкафа често е предопределен от вида му. Високите шкафове са по-тесни, докато стандартните, например, са по-ниски.

Стандартните скринове неслучайно се славят именно с това име – техните размери преобладават на пазара. Голяма част от продуктите са с височина от 25-50см. или 76-100см.

Що се отнася до дължината, най-предпочитани са тези от 50-100см., а ако се колебаете за ширината – повечето продукти са под 50см.

Разбира се, съществуват и предложения с размери, различни от вече споменатите…

Тук личната ви преценка е решаваща, затова е препоръчително първо да измерите наличното пространство в дома ви и тогава да избирате продукта.

Стабилност

Тъй като скринът е обемна мебел, специално внимание трябва да се обърне и на неговата стабилност. Зле закрепеният продукт може да постави в опасност здравето на близките ви, особено на малките деца и домашните любимци.

Освен за тяхната безопасност, стабилността е пряко свързана и със запазването на вещите ви. В случай, че ще съхранявате в скрина чупливи принадлежности като козметика или бижута например, трябва да се уверите, че няма опасност чекмеджетата да се извадят лесно или да прекатурят скрина, ако бъдат оставени отворени.

Често скринът е снабден с крачета, които да държат скрина на разстояние от земята и да разпределят тежестта му. Това, обаче, е нож с две остриета, тъй като зле изработените или поставени подпори може да поддадат и отново да застрашат близките ви.

При възможност винаги изпробвайте каква тежест може да издържи скрина, дали носещите части са достатъчно здрави и дали самото тяло не се клати или хлъзга по пода.

Аксесоари

Голямата част от скриновете в днешно време са снабдени и с допълнителни аксесоари, които освен функционалност, придават на продукта завършен вид. Добре е да обърнете внимание на подобни малки детайли, които всъщност са ключа към обвързването на скрина с останалата част от обзавеждането.

Чудесен пример са дръжките на чекмеджетата. В зависимост от ефекта, който искате да постигнете, и интериорното оформление на помещението, може да избирате сред варианти като метални топки, продълговати и тънки ръкохватки, въжени дръжки и прочее.

Друго популярно допълнение е огледалото. То често се разполага във вътрешността на горната страна на скрина, която се отваря като капак.

Подобен аксесоар е практично решение за тези от вас, които обичат да се гласят за работа и отделят повече време на тоалета си. По този начин ще си спестите многократните разходки от скрина до самостоятелното огледало в банята или коридора.

Е, надяваме се предоставената информация да ви е от полза при избора на новия ви скрин.

Ако се чудите откъде да започнете, ви препоръчваме да разгледате следните предложения, които в момента са сред най-добрите на българския пазар…

1. Скрин Мебели Дискрет Komo 5Този скрин е комбиниран – състои се от четири чекмеджета и две допълнителни шкафчета, които са разделени с рафтове по средата. Изработен е от ПДЧ, а визията му в съвременен стил е завършена с метален обков и ламинат.
Купи сега

2. Скрин Kring RusticТова предложение е в рустик стил и е изработено от ПДЧ. Състои се от пет чекмеджета, които се издигат едно над друго. Така този висок скрин е подходящ за жилища, които не разполагат с много излишно място и където всеки сантиметър е от значение.
Купи сега

3. Скрин Винтидж 2623Следващият продукт е изработен от дърво, във винтидж стил, допълнен от много цветове, което веднага го превръща в акцент във всяко помещение. Освен атрактивната си визия, скринът предлага и доста място за съхранение, тъй като разполага с шест малки чекмеджета и две големи, разположени под тях.
Купи сега

4. Скрин Мебели Богдан Модел 3047Още един комбиниран скрин, който съчетава стандартна част от три дълги чекмеджета с четири рафта около тях. Изработен е от ПДЧ и МДФ и чудесно би се вписал в жилищата, обзаведени в модерен или съвременен стил.
Купи сега

5. Скрин с чекмеджета Heinner Home VitaraТова предложение е изработено от бук и има елегантна рамка от МДФ. Стабилността е постигната чрез пластмасови крака, а модерната визия е завършена от елегантни орнаменти по дръжките, които със сигурност ще привличат погледите на вашите гости.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Скрин Irim GlanceТози стандартен скрин е в стил рустик и е изработен от ПДЧ, наподобяващо дъб. СЪстои се от четири чекмеджета с минималистични, плоски дръжки, които идеално ще паснат на индустриално и модерно обзаведените домове.
Купи сега

7. Скрин Clayre & EefПоследното ни предложение се състои от един шкаф с вратичка и два рафта. Изработено е от дърво, а покритието е постигнато чрез декупаж, чрез което се постига стилът винтидж, който със сигурност ще издигне интериора на помещението на по-високо ниво.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!