Всички категории

6-те Най-Добри Смарт Крушки

Искате ли да модернизирате дома си по последен писък на модата в технологичния свят?

В такъв случай смарт крушките със сигурност ще са ви необходими.

В днешно време почти всяко жилище вече разполага с осветителна система. Дали сте решили да обзаведете дома си с настолни лампи, висящи полилеи или многобройни лунички, несъмнено осветлението е било главна задача докато сте приспособяв али помещенията за живеене.

Разбира се, тази част от домашния уют няма само практична цел. Осветителните тела в дома често са обект на внимание от страна на гостите и допринасят значително за общия изглед на всяко помещение.

Затова те трябва да са съобразени с останалия интериор в дома и да бъдат акцент, ако вече не насочват вниманието към по-интересна част от декора.

Един от най-модерните продукти на пазара за осветителни тела, който чудесно съчетава практичността с интересната визия, е смарт крушката.

Те са изключително популярни в последно време и намират приложение във все повече модерни жилища.

С тяхна помощ мнозина успяват да издигнат домашния интериор на по-високо ниво, без да правят компромиси с удобството. Даже напротив – смарт крушките улесняват значително жилищния собственик и са известни със своите многобройни ползи.

Ако се чудите дали имате нужда от смарт крушки във вашия дом или изпитвате затруднения в избора на такива – имате късмет!

В този наръчник ще ви представим най-важната информация за смарт крушките, която трябва да знаете, за да направите правилен избор. В края, пък, сме ви подготвили няколко предложения, които в момента заемат челните места на българския пазар.

Какво представляват смарт крушките и какви са ползите от тях?

Накратко казано, смарт крушките са осветителни тела, които можете да управлявате през всяко модерно комуникационно устройство – телефон, таблет, компютър и прочее. Подходящи са и за домовете, които вече разполагат със специална смарт система, свързана с уреди, отоплителни или охранителни съоръжения например.

Повечето смарт крушки са с LED осветление, което допълнително допринася за практичността на този вид продукти. Макар някои марки да имат нужда от специален хъб, още наречен концентратор, чрез който да се свържат с мрежата, голяма част разчитат на безжична връзка чрез интернет или Bluetooth.

Ако се чудите с какво тези LED смарт крушки са по-добри от обикновените електрически такива, то ви препоръчваме добре да обмислите следните им предимства.

Практичност

Като за начало смарт крушките предлагат невиждано досега удобство. Мнозина познават неприятното чувство когато тъкмо са се настанили удобно на дивана или креслото, а им се налага да станат, за да светнат лампата.

Със смарт крушките не съществува такъв проблем. Само с едно натискане на телефона ще имате възможността да светнете или изгасите всяко осветително тяло в дома, независимо колко далеч се намира то.

Ако, пък, смарт крушките са свързани към смарт система или гласов асистент, то задачата става още по-лесна. Единственото, което трябва да направите, е да кажете на програмата какво да прави и тя ще свърши работата вместо вас.

Разбира се, това не е всичко. Голяма част от смарт крушките могат да работят спрямо предварително зададени критерии. Чудесен пример е автоматичното изключване – крушките ще престанат да светят щом напуснете дома и телефонът ви се отдалечи достатъчно, че да не бъде засичан от домашната система.

Разнообразни цветове

Както вече споменахме повечето смарт крушки са от типа LED, което често означава широка цветова гама. Този тип осветление е особено популярен сред подрастващото поколение и се е превърнало в задължителна част от обзавеждането на повечето модерни стаи за отдих и развлечение.

Причината е, че свободата да настройвате цветовете и яркостта на лампите ви дава възможност да контролирате обстановката в помещението.

Научно доказано е, че яркостта и нюансът, с които свети една лампа, могат да окажат пряко влияние върху настроението и енергията на хората. Смарт крушките са подходящи ако искате да настройвате яркостта спрямо отделните части от деня например.

Цветовете пък влизат в употреба на празници или по време на събирания със семейството или приятелите. Може да ги накарате да светят в червено докато празнувате с половинката си на Свети Валентин или в любимия цвят на някой рожденик или именник, чиито повод празнувате.

Енергоспестяеми и издръжливи

Доказано е, че LED крушките използват значително по-малко енергия от обикновените електрически осветителни тела. В зависимост от модела на крушката и лампата можете да си спестите между 25 и 80 процента от сметката за конкретното осветление само чрез замяната със смарт крушка.

В допълнение, те издържат и значително по-дълго време. Докато нормалните крушки изгарят след като са светили между 750 и 2000 часа, LED крушките издържат минимум 20 000 часа.

Някои по-нови и качествени смарт крушки могат да достигнат и до 50 000 часа работа, преди да се повредят и да имат нужда от смяна.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на смарт крушка?

Вероятно се досещате, че тъй като всеки дом разполага с различни осветителни тела, смарт крушките на пазара също се различават значително една от друга.

Все пак, за да бъдат удовлетворени възможно най-голям брой купувачи, магазините трябва да предлагат всевъзможни варианти, които да паснат на лампите у дома.

С цел да се ориентирате по-добре сред отделните продукти ще ви представим най-важните характеристики, на които да обърнете внимание при избора на новите ви смарт крушки.

Светлина

Светлинният поток на всяка крушка е от огромно значение. Именно това е главната цел на всяка крушка, затова ви препоръчвам да отделите специално внимание на тази спецификация, преди да обмислите допълнителните функционалности.

Светлината на традиционните крушки обикновено се измерва чрез мощността им. При LED крушките, обаче, мерната единица е така нареченият “лумен” или съкратеното “lm”.

Повечето електрически крушки, които намират приложение в домашна обстановка, светят с около 60 вата мощност. Можете да ползвате тази стойност за ориентир, тъй като това е равно на около 800 лумена.

В случай, че желаете по-ярки крушки, можете да се насочите и към тези от 1100 лумена, което се равнява на 75 вата. Най-ярките модели, пък, достигат до 1600 лумена, което за електрическа крушка би означавало около 100 вата.

Разбира се, независимо от стойността, написана на опаковката, яркостта на повечето смарт крушки може да се регулира. Дори крушката да не е цветна, а да свети само в бяло, яркостта отново има значение.

Според изследванията студената бяла светлина, която на моменти може да изглежда дори синя, е енергизираща и затова е най-подходяща сутрин.

От друга страна, меката жълтеникава или оранжева светлина може да помогне за релаксацията и отпускането. Това я прави по-удачна за късните часове на деня.

Съвместимост

Смарт крушките са предназначени да заемат мястото на обикновените електрически крушки, които поставяте в осветителното тяло.

Също като тях, смарт продуктите се произвеждат спрямо класификацията на лампите. Поради тази причина внимателно трябва да проследите дали крушката ще пасне на мястото, където искате да я поставите.

В характеристиката на всяка смарт крушка има указан кратък код от букви и цифри. Чрез него можете да се ориентирате сред многобройните крушки и да откриете тази, която съответства на цокъла, който имате у дома. Един от най-популярните видове крушки в България са Е27, които намират широко приложение в българските жилища.

Що се отнася до вида на самото осветително тяло, смарт крушките си пасват най-добре с настолните лампи, които поставяте върху мебелите и включвате отделно.

Разбира се, можете да ги вместите и в специални осветителни съоръжения по стените или тавана. В тези случаи задължително проверете дали крушката може да функционира предвид връзката с ключа, от който управлявате обикновените крушки.

Трябва да сте прецизни и в случаите, когато подбирате смарт крушка за специален полилей. Повечето смарт крушки са една идея по-обемни от обикновените, затова често може да не паснат на подобни осветителни тела.

Връзка

Какво вече стана ясно, главното предимство на смарт крушките е безжичната им връзка.

Почти всяко модерно устройство вече разполага и с двете най-популярни безжични платформи – WiFi и Bluetooth. Все пак е удачно да обмислите коя от двете предпочитате, тъй като на пазара ще срещнете и крушки, които са съвместими само с една от двете системи.

Ако разчитате повече на интернет връзката трябва да запомните, че броят на устройствата, които са се свързали със същата мрежа, ще окаже влияние на крушките.

Ако интернет мрежата ви вече обслужва голям брой устройва, то на смарт крушките може да им отнеме една идея повече време да отговорят на зададената команда.

Удачно е да предвидите и случаите, в които рутерът се поврежда или токът спира. В такива моменти трябва да сте подготвени, че лампите също ще бъдат недостъпни за употреба.

Макар Bluetooth да не се влияе от подобни проблеми, той също си има недостатъци.

При подобен тип връзка разстоянието между крушките и устройството, от което ги управлявате, е най-важно. Щом се отдалечите прекалено и излезете от обсега на лампите, то контролът става невъзможен.

Това създава най-много главоболия в случаите, когато сте забравили да изключите лампите у дома, но вече сте се потеглили на път. Запомнете, че няма да може да ги изключите докато не се приберете и не попаднете отново в обхвата на крушките.

Платформа

Всяка смарт крушка се управлява от приложение, изработено от производителя на продукта. Контролът на осветителните тела става възможен чак след като инсталирате въпросната апликация на телефона или таблета.

Именно затова е изключително важно да съобразите операционната система на вашето устройство със смарт крушката, която купувате. Макар шансът да е малък, може да се окаже, че приложението за вашата крушка не е достъпно в магазина за приложения на Android или iOS – системата на Apple устройствата.

Имайте предвид и възможността за свързване с гласов асистент. Голяма част от модерните домове вече са снабдени със смарт крушки, чието управление става с помощта на Google, Siri или Alexa.

Ако възнамерявате да контролирате осветлението по този начин се поинтересувайте дали смарт крушките ви ще са съвместими с платформите на гласовите асистенти.

Дизайн

Не на последно място е редно да обмислите и външния вид на смарт крушките.

Също като обикновените електрически осветителни тела, този вид крушки също се произвеждат в разнообразие от форми.

Разбира се, ако искате да запазите традиционният изглед на вашето помещение, може да заложите на смарт крушки, чиито външен вид по нищо не се различава от заоблените електрически такива.

Освен тях, обаче, се предлагат и по-атрактивни смарт крушки с формата на пламък от свещ, триъгълници, извити вълни и прочее. Те са изключително подходящи ако искате да акцентирате осветлението или да постигнете определен модерен или индустриален дизайн.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви улесни в избора на нови смарт крушки за вашия дом.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения…

1. Смарт крушка TP-Link L510EТази крушка е съвместима както с Android, така и с iOS устройства. Свети с приятна топла светлина, а яркостта ѝ е изчислена на 806 лумена. Предназначена е за цокъл тип Е27 и най-добре пасва на вътрешно обзавеждане.
Снабдена е с функции за регулиране на яркостта, задаване на определена програма, автоматично изключване при отдалечаване, както и гласово управление.
Купи сега

2. Смарт крушка LED TellurСледващото ни предложение е разноцветна LED крушка, която, освен широк набор от цветове, осигурява и възможност за студена и топла светлина. Съвместима е с осветителни тела с цокъл тип Е27.
Можете да я управлявате през Android или iOS устройства, благодарение на приложението на производителя, както и чрез гласови команди посредством Google или Amazon асистентите.
Крушката е със светлинен поток от 1000 лумена и може да работи по предварително зададен от вас график. Освен това е водоустойчива и позволява заглушаване на светлината.
Купи сега

3. Смарт крушка TP-Link KL130Тази атрактивна смарт крушка може да свети както в широк набор от цветове, така и в различни нюанси на бялото. Позволява управление чрез iOS и Android приложение, както и чрез широк набор от гласови помощници – Amazon Alexa, Google Assistant и Microsoft Cortana.
Светлинният поток е от 800 лумена. В допълнение крушката предлага възможността да я настройвате по график и да я управлявате чрез отдалечен достъп, благодарение на WiFi връзката. Предназначена е за цокъл Е27.
Купи сега

4. Смарт Крушка OEMТози продукт също е разноцветна LED крушка, която, обаче, предлага студена светлина и светлинен поток от 1050 лумена. Съвместима е с цокъл тип Е27 и операционните системи Android и iOS.
Освен чрез приложението можете да я управлявате и чрез гласовите асистенти на Google и Amazon.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Смарт крушка LED Acme SH4309Тази смарт крушка е с атрактивна визия и форма на прожектор. Предназначена е за цокъл тип GU10 и излъчва както студена, така и топла светлина.
Управлението става чрез безжична WiFi връзка, благодарение на приложение, което можете да си изтеглите както на Android, така и на iOS устройствата. Освен тях, крушката може да бъде контролирана и от гласови асистенти.
Купи сега

6. Смарт крушка HamaПоследното ни предложение е LED смарт крушка във формата на свещ. Съвместима е с осветителни тела, чиито цокъл е E14. Светлинният поток е от 350 лумена, а крушката може да свети както разноцветно, така и със студена или топла бяла светлина. Връзката става посредством WiFi устройства с Android или iOS операционни системи.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!