Всички категории

6-те Най-Добри Сондажни Помпи

Водата е живот. Именно затова в света, в който живеем, тя е от първа необходимост.

Ако живеете в къща и разполагате с дворно пространство, е почти задължително да се снабдите с независим воден източник.

Има множество различни методи да си осигурите водоснабдяване. Един от най-доказалите се обаче си остава сондажната помпа.

Сондажните помпи могат да се използват в множество различни ситуации. С тяхна помощ можете да добивате вода от вече осигурен кладенец, да отвеждате отпадъчни води в колектор или да поливате растения.

В много от случаите това са дейности от първа необходимост при наличието на собствен двор и аграрни условия.

Сондажните помпи се използват изключително лесно и изискват минимална поддръжка, за да си свършат пълноценно работата. Веднъж инсталирани, те са готови да ви служат за дълъг период от време.

Искате ли да разполагате с независим източник на вода? Имате ли намерение да отглеждате собствените си плодове и зеленчуци? Искате ли да се радвате на свежи и зелени тревни площи и цветни градини?

Е, в такъв случай сте попаднали тъкмо на правилното място. В това ръководство ще откриете цялата необходима информация за сондажните помпи. С тяхна помощ всички подобни ваши мечти ще се превърнат реалност.

Сондажните помпи си имат своите особености. Развитието на технологиите и постоянното обогатяване на пазара също не допринася за улесняването потребителския избор.

Когато се запознаете със статията ни обаче, със сигурност ще можете да подберете стойностите продукти с лекота. За да сме ви максимално полезни, накрая дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват сондажните помпи и как работят?

Сондажните помпи представляват потопяеми водни помпи. Това са центробежни помпи, които оперират благодарение на специално работно колело.

Тези устройства успяват да извършват дейността си пълноценно едва когато са напълно потопени под вода.

Машината извършва дейността си благодарение на обособена електрическа система.

Корпусът е херметически затворен, за да не допуска вода при електрическата инсталация.

Сондажната помпа се захранва с помощта на въздух или масло. Тя може да има различни работни колела за работа с течности и твърди вещества с различен размер и вискозитет.

Но как по-точно работи една сондажна помпа? Нека ви дадем малко повече подробности.

Машината функционира с помощта на поплавъчен превключвател. Благодарение на него тя открива кога водата достига определено ниво. Това е особено полезно, когато е необходимо непрекъснато изпомпване за отстраняването на нежелани водни маси например.

Когато поплавъчният превключвател засече наличието на вода, двигателят на помпата се активира. Той засмуква водата нагоре и я вкарва в помпата. Едва след това водата бива изхвърлена от машината посредством работните колела.

Това е възможно най-обобщеното обяснение. В крайна сметка и сами виждате, че работата на една сондажна помпа не се различава особено от процесите, през които оперира която и да е друга помпа.

Особените моменти произтичат от факта, че тези устройства задължително биват потопени на голяма дълбочина.

Там те вършат своята чудотворна работа и извеждат подземните води на бял свят за вашето собствено благо. Когато разполагате с тях, вие можете да ги употребите в общи линии както намерите за добре.

Благодарение на сондажната помпа контролът над водната стихия е предоставен изцяло на вашите ръце.

Кои са основните предимства и недостатъци на сондажните помпи?

Сондажните помпи имат едно основно предимство на фона на повърхностните помпи и моторните помпи. То се свежда до факта, че тези устройства могат да изпомпват вода от по-голяма дълбочина (обикновено доста над 7 м).

Предимства

Сондажните помпи са напълно водоустойчиви и се поставят директно на дъното на водата. Това на свой ред води със себе си серия други плюсове.

Налягането на водата около помпата не позволява засмукването на въздух. По този начин се избягва задържането на въздух, което ще ви спести проблемите с пълненето.

Освен това, тъй като машината работи на сериозна дълбочина, тя произвежда значително по-малко количество шум. Всички звукови и вибрации се заглушават от заобикалящата ги вода и различните слоеве земна повърхност.

Трябва да имате предвид също, че тези устройства в общи линии не стигат до прегряване на двигателя. Това се дължи на факта, че водата, в която е разположена помпата, я охлажда през цялото време, докато машината работи.

Разбира се, в никакъв случай не бива да си спестяваме и факта, че масивната машина не се пречка наоколо. Тя все пак е потопена под земята!

Още нещо. Сондажните помпи използват гравитационните сили, за да изпратят водата, където ви е необходима. Това означава, че те не използват толкова много енергия, което ги прави изключително икономични.

Освен това тези машини са конструирани изключително добре. Изискват минимална поддръжка. В същото време обаче, ако водата ви е с ниски нива на утаяване, могат да издържат до близо четвърт век.

Недостатъци

Недостатъците са само няколко. От една страна, това не са особено изгодни машини, но ви съветваме да ги мислите като инвестиция. Те ще ви спестят много средства впоследствие.

Имайте предвид също че ремонтът на една сондажна помпа, колкото и рядко да се налага, на практика не е особено проста задача. До него обаче така или иначе надали ще ви се налага да прибягвате особено често.

Какво трябва да вземете предвид при избора на сондажна помпа?

Е, убедихте ли се колко страхотни са сондажните помпи? В много от ситуациите те се оказват в пъти по-добро решение от каквото и да е друго водоснабдително средство. И сами виждате колко значими са техните предимства и колко пренебрежими техните недостатъци.

Ако искате да се снабдите с възможно най-добрата сондажна помпа обаче, тепърва ви предстои проучване. Тези машини имат купища особености, които трябва да вземете предвид, за да подберете най-подходящия модел според собствените си нужди.

Вид

На първо време, трябва да помислите внимателно за какво точно имате намерение да използвате бъдещата си сондажна помпа. В зависимост от спецификите на употребата ще можете да се насочите към един от двата основни вида машини.

Става въпрос, от една страна, за помпите за повдигане, а от друга, за захранващите помпи. И двете разновидности си имат своите особености, с които сега ще ви запознаем малко по-подробно.

Така наречените повдигащи сондажни помпи се използват главно за отвеждане на дъждовната или отпадната вода. В много от случаите подобни модели в най-малкия си вариант се използват и за отводняване на мазета.

Машини като тези работят изключително лесно и обикновено се управляват с помощта на поплавък, директно свързан към тялото на помпата. Тъкмо той пуска и спира двигателя, когато е необходимо.

Някои модели са оборудвани и със специално колело за раздробяване. С негова помощ те успяват да раздробят всички твърди материали, които попаднат в помпата.

Подобни устройства са предназначени предимно за изпразване на определен съд, в който са потопени. С прилагането на налягане за създаване на значителни потоци обаче просто няма как да се справят на конкурентно ниво.

За сметка на това на пазара в момента се откриват и множество сондажни помпи, които са проектирани като средства за основно водно захранване. Те са пригодени специално за използване в кладенци и обикновено се инсталират за осигуряването на питейна вода.

Тяхната основна цел е да създават необходимото налягане. Тъкмо затова се изисква по-сложна конструкция от тази на една подемна помпа. В много от ситуациите това включва многостъпална работа, тесен корпус и смукателен филтър.

Повечето сондажни помпи за подаване на вода се състоят от корпус и едно или повече колела от неръждаема стомана. В много от случаите те са свързани със специализирани повишаваща помпа.

Тези устройства обикновено се управляват с външни сонди.

Размер

Необходимо е да си подберете сондажна помпа с подходящ размер. Това може да зависи от множество различни фактори, но на първо място стои един.

Става въпрос за размера на сондажа. В повечето случаи за частно водоснабдяване се правят сондажи с диаметър между 10 и 15 см.

Тъкмо затова най-популярните сондажни помпи се оказват тъкмо с подобни размери. Масово потребителите предпочитат устройствата с диаметър от 10 см. Веднага след това обаче в класацията се позиционират и сондажните помпи с диаметър от 15 см.

Съществуват обаче и специфични сценарии, при които се пробиват по-малки сондажи. Техният диаметър често се върти около 7-8 см. В други ситуации пък се оказва, че 10-сантиметровата дупка е стеснена вследствие на натрупани с времето почвени отлагания.

Не се тревожете обаче. Въпреки че не са чак толкова популярни, се произвеждат множество сондажни помпи, подходящи за отвори с подобен диаметър.

Подбирайте достатъчно разумно и със сигурност ще откриете точния модел за своите собствени нужди.

Трябва да имате предвид още нещо обаче. В немалко случаи размерът на устройството се оказва правопропорционален на неговата производителност. Тъкмо затова е добра идея предварително да прецените от точно колко мощност ще се нуждаете.

Проверете спецификите на водата, до която искате да достигнете. Едва след това обмислете внимателно какъв сондаж да направите.

Когато сте се погрижили за предварителните съображения, вече е време за действие.

Дълбочина на потапяне

Когато търсите подводни води, трябва да имате предвид, че в немалко случаи те могат да се окажат доста надълбоко. Техните особености на практика обаче са може би най-ключовия фактор, който проявява сериозни изисквания към бъдещата ви сондажна помпа.

Нека започнем оттам, че от нивото на подпочвените води, до което трябва да достигнете, ще зависи необходимата дълбочина на сондажа. Имайте предвид, че различните сондажни помпи имат различна максимална дълбочина на потапяне.

Това означава, че е от ключово значение да си подберете модел, съобразен с дълбочината на подпочвените води. Избраната от вас сондажна помпа все пак трябва да работи ефективно при съответно ниво на водата. В противен случай защо ви е?

Във връзка с дълбочината на потапяне обаче трябва да вземете предвид още един ключов фактор. Това е свързаната с нея височина на изхвърляне.

Тя се изразява в метри воден стълб (или CMW). Това е важно, защото трябва да си гарантирате, че изпомпваната вода ще може да достигне до търсената точка на изпускане.

Повечето производители на сондажни помпи посочват или височината на натоваравне, или т.нар. THM. Височината на натоварване засяга разликата между нивото между помпата и точката на натоварване.

THM на свой ред представлява общият напор, измерен в метри. Това е съществен критерий, когато става въпрос за захранващи сондажни помпи. Така е, понеже в точката на нагнетяване (например резервоар за вода) е необходимо определено налягане и специфичен дебит.

Той съответства на сбор от височината на налягане, налягането в точката на нагнетяване и междинните падове на налягането. Имайте предвид, че налягане от 1 бар се равнява на 10 м височина.

Даваме ви пример. Имаме височина на нагнетяване от 20 м, желано налягане от 3 бара (= 30 м) и 10 м спад на налягането. Това означава, че минималната необходима THM е 20 + 30 + 10, което е равно на 60 м.

Дебит

Дебитът, най-просто казано, засяга скоростта, с която се движи водата. Необходимият дебит на вашата сондажна помпа се влияе пряко от вашите собствени водоснабдителни нужди.

Помислете си внимателно за какво точно имате намерение да използвате осигурената от новата ви помпа вода.

Дали имате намерение да я използвате единствено за домашните си нужди? Или пък планувате да оводнявате зеленчуковата си градина с нея? Колко точно е голяма вашата градина?

На тези и още множество допълнителни въпроси трябва да си отговорите, ако искате да прецизирате избора си максимално. Ние лично ви съветваме да го направите преди покупката, за да не съжалявате впоследствие.

Разбира се, ако имате намерение да правите само периодични почиствания на алеите си с помощта на една сондажна помпа, надали ще се нуждаете от кой знае колко сериозен дебит. В случай че искате обаче да си осигурите питейна вода, вода за тоалетни, душове, миялни и т.н., ще ви трябва доста по-значителен дебит.

Дебитът изразява количеството изпомпана вода за определен период от време. При избора на потопяема помпа обаче трябва да имате още нещо предвид. Дълбочината на засмукване и височината на точката на нагнетяване ще повлияят на дебита. Те заедно диктуват ефективната височина на нагнетяване.

Всъщност за даден диаметър на тръбата същата потопяема помпа ще произвежда по-малък дебит при по-голяма височина на нагнетяване. И обратното, колкото по-близки са по височина точките на засмукване и нагнетяване, толкова по-голям ще бъде дебитът.

Споделяме с вас няколко закономерности. Те ще ви бъдат полезно, ако имате намерение да използвате сондажната помпа за обслужване на домашните си нужди.

За петима души в точката на нагнетяване е необходим дебит от минимум 2 кубични метра на час. За всеки допълнителен човек добавяйте по още 0,250 кубични метра на час.

Налягане

Налягането поначало се изразява в барове. То съответства на силата на водата при изпускане като функция от сечението на маркуча на една сондажна помпа.

Тази характеристика на машината е пряко свързана с нейния дебит. Това е основен закон на хидравликата: при фиксиран дебит налягането се увеличава с намаляване на напречното сечение на съдържащата тръба.

Същността на сондажните помпи е свързана с предлагането на високи нива на налягане. Това е така, понеже те са проектирани, за да изпомпват вода на дълги разстояния по вертикала.

Въпреки това обаче е необходимо да сте сигурни, че избраният от вас модел е в състояние да генерира нужното налягане. То трябва да е достатъчно, за да може да достави водата до предвиденото място.

Това ще зависи от множество разнородни и взаимозависими фактори. Трябва да вземете предвид дълбочината на сондажа спрямо нивото на земята. Същевременно обаче е определящо и разстоянието от нивото на земята до крайната точка, до която искате да доведете водата.

Разбира се, за колкото по-голямо разстояние става въпрос, от толкова по-сериозно налягане ще се нуждаете. За да се предотврати изтичането на вода, вашата сондажна помпа трябва да ви осигури цялото необходимо налягане.

В подобни случаи, когато става въпрос за дебит и налягане, обикновено се добавя т.нар. предпазен марж. Това се прави, за да се гарантира, че след инсталирането на устройството, то няма да се окаже недостатъчно.

Така или иначе обаче понякога дори и предпазните мерки не могат да ви спасят. Неточните изчисления обикновено се оказват най-сериозните причини за неефективността на сондажните помпи.

Несъобразителността може да доведе до излишно потребление на енергия и съответно разходи по нея. Ако не можете да си осигурите необходимата вода обаче, това ще бъде най-малкият ви проблем.

Тъкмо затова ви съветваме да бъдете максимално внимателни и точни при определянето на изискванията си към налягането на една сондажна помпа.

Мощност

Вие до голяма степен вече сами можете да прецените мощността на една сондажна помпа. Най-големите въпроси, на които трябва да си отговорите, са свързани с това на какво разстояние и с какво темпо имате намерение да изпомпвате водата.

Искаме обаче да ви обърнем внимание на още един ключов фактор, който засяга необходимата за една подобна машина мощност. Това е въпрос, засягащ вискозитета (мярка за съпротивлението на флуида при преместване) на течността, която имате намерение да изпомпвате.

Припомняме ви, че сондажните помпи не е задължително да ви послужат само за изпомпването на вода. Особеностите на течността, която искате да преместите от точка А до точка Б, разбира се, ще проявят своите претенции към мощността на вашата бъдеща сондажна помпа.

Накратко, колкото по-гъста е течността (т.е. колкото по-висок вискозитет има), толкова по-трудно ще бъде изпомпвана. Високият вискозитет обаче на свой ред ще затормози и скоростта на потока.

Естествено, разредените течности (като чистата вода например) могат лесно да се управляват и с помощта на по-маломощна помпа. Ако възнамерявате да изпомпвате мръсна вода обаче, подобни модели няма да ви бъдат достатъчни.

В много от случаите не става въпрос за традиционното изпомпване на подземна вода. Тъкмо тогава ще ви бъде необходима помпа с много по-голяма мощност, която да съответства на особеностите на изпомпваната течност.

Разбира се, не бива да се пренебрегва и фактът, че ще се нуждаете от подходящ източник на захранване. Той все пак трябва да подхранва силите на една сондажна помпа звяр с достатъчно количество електрическа енергия и постоянство.

Приспособления и функции

Надали очаквате една сондажна помпа да разполага с кой знае какви приспособления. Е, със сигурност няма да се изненадате обаче, ако ви споделим, че и при тези устройства съществуват множество различни функции и екстри, които могат да направят работата им по-лека и ефективна.

Едно от ключовите приспособления, с които можете да снабдите бъдещата си машина, са самопочистващите се плаващи работни колела. Модели, които разполагат с тях, ще ви осигурят по-сериозен дебит и ще се справят много по-добре, ако във водата, която изпомпвате, има повечко пясък.

Други функции, които в никакъв случай не бива да пренебрегвате, засягат улесненото управление на една сондажна помпа. Те със сигурност ще ви помогнат, ако сте решили да си осигурите частно водоснабдяване. Ще ви позволят да се чувствате възможно най-близо до получаването на вода директно от водопроводна мрежа.

Удобният превключвател за включване и изключване е практически на първо място. Вариантите са два: помпа с вертикален и помпа с привързан превключвател. И двата типа модели си имат своите фенове, така че ви съветваме да прецените сами кой от тях предпочитате.

Функциите за регулиране на скоростта обаче в никакъв случай не са за пренебрегване. Благодарение на тях можете да адаптирате процеса постоянно към текущата нужда от водоснабдяване.

Други изключително важни функции са, разбира се, различните защитни системи, с които можете да подсигурите своята машина.

От една страна, защитата от претоварване е просто задължителна. Тя автоматично ще спре работата на сондажната ви помпа при претоварване на напрежението. По този начин ще се предотврати повредата на устройството.

Защитата от работа на сухо обаче също е ключово. Благодарение на тази функция работата на вашата сондажна помпа ще спре при прекалено ниско ниво на водата. По този начин ще се предотврати прегряването на помпата и последвалата от него повреда.

Системите за резервна батерия също в никакъв случай не са за пренебрегване!

Как да инсталирате и да използвате една сондажна помпа?

Е, вече знаете абсолютно всичко необходимо за сондажните помпи. Сега сме сигурни, че при всички положения ще направите възможно най-добрия избор.

Покупката обаче е едва първата стъпка. След нея тепърва ви предстои да инсталирате новата си придобивка и да я вкарате в употреба.

Но как точно да действате? Какво да правите и какво да не правите? Ако искате да го инсталирате и използвате сондажната си помпа по възможно най-ефективния начин, обърнете внимание на следните съвети и насоки

Какво да правите?

Винаги е добра идея, преди да включите своята сондажна помпа, да проверите дали машината е в изправност.

Ако се снабдите с помпа втора ръка или пък заемете подобно устройство, задължително трябва да си отделите време, за да проверите дали всичко е наред. Следете особено за състоянието на кабелите, тъй като в даден момент тези компоненти се износват.

В случай че възнамерявате да използвате сондажната си помпа по време на наводнение, трябва да сте особено внимателни със захранването. Вашата помпа трябва да бъде свързана към подходящо захранване. То на свой ред задължително трябва да бъде на разстояние от наводнената зона.

Съветваме ви също, преди да инсталирате помпата си дълбоко под земята, да си отбележите някъде конкретния модел. В случай на повреда ще благодарите на щастливите си звезди, че сте го направили, повярвайте ни.

Освен това задължително трябва да се уверите, че поплавъчният превключвател може да се движи неограничено. Именно оттам обикновено произтичат проблемите.

Основната причина за повреда при сондажните помпи обикновено произтича от ситуация, при която машината работи на сухо. В много от случаите това се дължи именно на дефектен поплавъчен превключвател.

За да работи вашата сондажна помпа пълноценно обаче, има още нещо, за което трябва да следите. При всички положения се уверете, че почиствате филтъра на машината достатъчно редовно.

Веднъж месечно разглобявайте филтъра на помпата и го обслужвайте. Това ще поддържа машината в пълна изправност за максимално дълъг период от време.

Бъдете нащрек навреме. Грижете се за помпата си подобаващо и тя ще се погрижи за вас самите.

Какво да не правите?

Вече знаете какво да правите, за да работи вашата сондажна помпа максимално пълноценно. Сега ще отбележим няколко неща, които в никакъв случай не бива да вършите със своята нова придобивка.

Никога не спускайте сондажната помпа надолу със захранващия кабел!

Това може би се подразбира, но все пак трябва да си дадете сметка, че една сондажна помпа не е никак лека. Функцията на захранващия ѝ кабел няма нищо общо с тази на въже за теглене.

Ако захранващият кабел се скъса при спускането на помпата, това гарантирано ще бъде фатално за машината. Електричеството и водата в никакъв случай не бива да се смесват!

Отделете време и внимание на спускането на сондажната си помпа и я закрепете на предвиденото място.

Веднъж инсталирана, вашата нова придобивка трябва да бъде обгрижвана. В никакъв случай не бива да оставяте водата да замръзне около вашата сондажна помпа.

Когато водата замръзне, тя се разширява. Ако водата замръзне във вътрешността на машината, тя почти със сигурност ще повреди вътрешната ѝ част.

Имайте предвид също, че една сондажна помпа е херметически затворена само ако цялата машина е правилно затворена и покрита. Именно затова никога не бива да оставяте горната ѝ част отворена или непокрита.

Не на последно място, никога, ама никога не оставяйте сондажната си помпа да работи на сухо. Това е абсолютно недопустимо! Както вече ви споделихме, именно работата на сухо води до повечето повреди при тези машини.

Една сондажна помпа е проектирана, за да изпомпва вода по всяко време и именно затова водоснабдяването ѝ трябва да бъде адекватно.

За да си осигурите автоматично изключване, когато помпата вече не може да изпомпва повече вода, има два варианта. От една страна, можете да се насочите към моделите с поплавъчен превключвател. От друга страна, устройствата, които разполага със защита срещу работа на сухо също са доста добро решение.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за сондажните помпи и техните особености, както ви обещахме по-рано, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Сондажна помпа Grundfos SQ3-55


За начало ще споделим с вас сондажната помпа Grundfos SQ3-55. Тази 3-инчова многостъпна машина може да бъде използвана в най-различни ситуации. Тя ще се справи чудесно както с битовото водоснабдяване, така също с напояването, преноса на течности до резервоари и какво ли още не. Машината ви предлага функции за плавен старт и серия защитни системи, които да ѝ осигурят безпроблемна работа. Номиналният ѝ дебит възлиза на 3 кубични метра в час, а номиналният ѝ напор – на 56 м. Устройството е изключително здраво и надеждно и е готово да ви служи дълги години.
Купи сега

2. Сондажна помпа Premium WP020CR


Сондажната помпа Premium WP020CR е още един просто страхотен модел. Тази машина разполага с максимална мощност от цели 500 W. Благодарение на тях устройството е готово да ви осигури воден дебит от порядъка на до 2000 литра на час. Максималната височина на напора, при която тази сондажна помпа може да функционира, достига до 30 м. Продуктът е стабилен и ще ви свърши повече от чудесна работа.
Купи сега

3. Сондажна помпа Daewoo


Представяме ви още една изключително мощна сондажна помпа, произведена от Daewoo. Този продукт разполага с номинална мощност от цели 1200 W и може да оперира при максимална височина на напора от порядъка на главозамайващите 135 м. Максималната дълбочина, на която можете да потопите тази машина, достига до 30 м. Устройството работи при налягане от 13,5 бара и може да ви осигури невероятният воден дебит от 2600 литра на час.
Купи сега

4. Сондажна помпа Karcher BP 6 Deep Well


Споделяме с вас още една сондажна помпа, която е готова просто да ви самя. Karcher BP 6 Deep Well е машина, която може да се потопи на дълбочина от 27 м. Максималната височина на напора ѝ достига до 45 м. Машината работи при налягане от 5,5 бара и разполага с мощност от цели 1000 W. В комплекта са включени пусково табло, въже и конектори. Устройството е снабдено със захранващ кабел, чиято дължина възлиза на 30 м. Това, което е наистина впечатляващо обаче, е фактът, че тази сондажна помпа може да ви осигури воден дебит от порядъка на до 5000 литра на час. Можете ли да си представите?
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Сондажна помпа Jiadi 3 SKM/100


Jiadi 3 SKM/100 е една чудесна сондажна помпа, чийто диаметър възлиза на 7,6 см. Машината може да се потопи на дълбочина от до 15 м и се нуждае от температура на работната среда до 35 градуса по Целзий. Това устройство разполага с мощност от порядъка на 750 W. Тя може да ви осигури дебит от порядъка на до 2700 литра на час и воден стълб с размери от 57 м. Тази сондажна помпа се захранва с помощта на 15-метров кабел и е предназначена за употреба с чиста вода.
Купи сега

6. Сондажна помпа Steinberg TBP 90/72 GY


Сондажната помпа Steinberg TBP 90/72 GY е може би най-сериозният модел, който споделяме с вас. Тази машина е проектирана за засмукване при дълбочина от до 7 м. Устройството ви предлага два режима на работа, измежду които можете да изберете онзи, който е подходящ за конкретните ви цели. В единия случай говорим за 750 W, а в другия – за цели 1400 W. В най-продуктивния си работен режим тази сондажна помпа може да изпомпа до 5500 литра вода в рамките на един час. Всичко това се случва при налягане от 7,2 бара.
Купи сега

5/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!