Всички категории

9-те Най-Добри Термоси и Термочаши

С настъпването на зимните месеци, идеята за инвестиране в термос или термо чаша става все по-добра.


Така ще можете да запазите любимите си напитки горещи за по-дълго време, дори и когато сте навън в студа.

Освен това по този начин ще спестите пари, защото няма да ви се налага да си купувате кафе, чай или друга напитка всеки път когато ви се допие или искате да се стоплите.

Термосите и термо чашите могат да се ползват дори и през летните горещини. Работят също толкова добре със студени напитки като ги запазват такива за дълго време.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко по-важно около избора на термос или термо чаша. В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите опции налични на пазара.

Какво да търсите в един термос или термо чаша

Повечето неща, които трябва да имате предвид при избора на термос или термо чаша зависят от това за какво планирате да го използвате.

Дали ви трябва основно за горещи напитки? А може би обратното – за студени? А защо не и за двете и целогодишно ползване? На работа ли ще го носите, а може би докато спортувате или пък на излет в парка? Отговорите на тези и други подобни въпроси могат да ви насочат доста добре към това какво точно да търсите.

Нека все пак разгледаме някои основни характеристики при термосите и термо чашите.

ИзолиранеТермосите и термо чашите запазват напитките в тях топли или студени чрез изолирането им от външните температури и влияния. Най-често изолирането им става посредством пяна или вакуум. Несъмнено вариантът с вакуум е по-добър, тъй като се използва конструкция от две стени (външна и вътрешна) с празнина между тях.

Вътрешната стена и вакуумната празнина не позволяват температурата на напитката да се отдава към външната и съответно има ниски загуби. Казано накратко, термосите и термо чашите с вакуумно изолиране запазват температурата на напитките много по-дълго време.

Здравина

Ако термосът или термо чашата ще се използват ежедневно и най-вече ще се пренасят, то е важно те да са здрави. Винаги има риск от изпускане, неволно чукване тук-там и др. подобни, затова и вероятно бихте искали да изберете достатъчно здрав и издръжлив модел, който да ви служи вярно дълго време.

Термосите и термо чашите от неръждаема стомана несъмнено са едни от най-здравите. Имайте предвид, че колкото повече детайли, декоративни елементи и движещи се части има по един термос, толкова по-голям е шансът същите да се счупят в даден момент.

Протичане

Ако планирате да носите термоса или термо чашата си в чанта или раница, едва ли бихте искали той да протече и да намокри всичко. Затова е важно да изберете модел, който се затваря плътно и няма подобен риск. Обикновено дали термосът ще протече се свързва пряко с неговия дизайн и изработка.

Ако са използвани качествени материали и дизайнът е съобразен – едва ли ще имате проблеми. Но ако термосът или термо чашата ви изглеждат сравнително евтини, калпави и капачката им е хлабава, то шансът в даден момент да има протичане е голям, затова и внимавайте.

КапацитетКапацитетът при термосите и термо чашите варира от модел до модел. Съответно отново се връщане на това за какво ще го използвате и от какъв капацитет бихте имали нужда. При дълги разходки, походи в планината и др. подобни вероятно бихте искали термос с по-голям капацитет, който да носите в раницата си.

Ако пък ви трябва нещо по време на пътя до работа, то термо чаша би била достатъчна. Ако искате да се наслаждавате на любимата си напитка през работния ден в офисa, можете да изберете термос със среден капацитет.

Практичност

Производителите на термоси и термо чаши подхождат доста иновативно и се стремят да правят продуктите си възможно най-функционални и удобни за използване. При някои това се получава добре, докато при други – не толкова. Но вероятно и вие бихте се възползвали от някои неща, които правят един термос или термо чаша по-практични.

При термо чашите капакът е направо задължителен и ще ви помогне с носенето навън и ще пиете по-лесно когато сте в движение.

Широкото гърло при термосите пък ще ви улесни в пълненето и наливането в чаша след това.

Често термосите и термо чашите имат гумирано покритие, особено когато същите са изработени от сравнително гладък и хлъзгав материал, например неръждаема стомана.

Някои модели имат и дръжка за носене, която позволява да се закачат за дреха, раница или дори на ръка и да се носят по-лесно.

Термо чашите с капак обикновено имат дупка за наливане и пиене – така няма нужда да махате капака всеки път. Това какъв термос или термо чаша ще изберете и какви характеристики ще има зависи отново от личните ви предпочитания и нужди.

Най-добрите термоси и термо чаши

1. Стоманена бутилка HEISTON ProТермо бутилка с вместимост от 500 милилитра. Подходяща е за съхранение на вода, сок, чай, кафе или др. любима напитка. Има двойни стени с вакуумна изолация.

Запазва напитките топли или студени в продължение на часове. Бутилката е подходяща за офиса, ежедневието, спорт и дори излети сред природата. Отличава се с изключително красив и удобен дизайн. Без съдържание на вредни ВРА елементи, които обикновено се намират в останалите пластмасови бутилки.

Материалите не абсорбират миризми и не променят вкуса на напитките.

Без външно изпотяване или протичане.
Купи сега

2. Термос MyBottle – бялТермосът има вместимост от 300 милилитра. Изработен е от неръждаема стомана. Двойни стени от стомана с вакуумно изолиране. Сигурно затваряне на капачката без риск от протичане.

Компактен и удобен дизайн. Запазва горещите напитки до 6 часа, а студените до 12 часа.
Купи сега

3. Термочаша ​от неръждаема стомана CONTIGO – West Loop LatteТази термо чаша има двойни стени и използва вакуумна технология за запазване температурата на напитките. Има удобен и стилен дизайн, а капакът е иновативен и осигурява пълна защита от разливане.

Пиенето от чашата става лесно и сигурно само чрез натискане на един бутон, а след това затварянето е напълно автоматично.

Чашата е изработена от неръждаема стомана и има вместимост от 470 милилитра.
Купи сега

4. Термос Tefal Inox, 0.5 л – ЧервенТермосът е с вместимост от 500 милилитра и е изработен от инокс. Има силиконова лента за по-сигурно захващане и против хлъзгане.

Интересен и атрактивен дизайн в червен цвят.
Купи сега

5. Термо чаша HEISTONТермо чаша с вместимост от 400 милилитра. Разполага с двойни стени и вакуумна изолация. Капак с удобен бутон за отваряне и пиене с една ръка. Изработена е от неръждаема стомана. Може да съхранява както горещи, така и студени напитки като ги запазва такива в продължение на часове. Напълно сигурно затваряне без риск от разливания.

Компактен дизайн, който прави чашата удобна за носене в ръка, чанта или раница. Побира се в стандартните държачи за чаши.
Купи сега

6. Термос Tefal Wego, 350 мл – жълтТермосът е с вместимост от 350 милилитра. Може да съхранява както горещи, така и студени напитки като запазва температурата им в продължение на часове.

Изработен е от пластмаса и инокс. Може да се мие и в съдомиялна машина. Атрактивен и интересен дизайн в жълт цвят.
Купи сега

7. Термос Leifheit Coco, 1 лТози термос е изработен от инокс и има вместимост от 1 литър. Това го прави особено подходящ за ползване в офис и др. работна среда, за излети и походи сред природата и дори при спорт.

Запазва температурата на напитките в продължение на часове, независимо дали са горещи или студени.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Термо чаша Tefal Inox, 0.2 л – синяЧашата има термо ефект и може да се използва за горещи или студени напитки. Изработена е от инокс и има силиконово покритие против хлъзгане.

Вместимостта й е 200 милилитра. Има сигурен капак против разливане. Може да се мие в съдомиялна машина.
Купи сега

9. Термос Tefal Senator Inox, 0.5 лТермосът има вместимост от 500 милилитра и е изработен от инокс. Може да се използва за горещи и студени напитки като запазва температурата им в продължение на часове.

Стилен дизайн в сребрист цвят. Може да се мие в съдомиялна и на ръка.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!