Всички категории

8-те Най-Добри Тримери за Нос и Уши

Никой не обича стърчащи косъмчета от носа или ушите – нито свои, нито чужди.

Не само че не са особено привлекателни, но тези малки досадници могат да ни създадат и известен дискомфорт.

Съвременният свят изисква от нас да поддържаме външния си вид, а правилно подбраният тример за нос и уши е идеално решение на ситуацията!


Макар и да не са особено приятни, косъмчетата в носа и ушите съществуват неслучайно. Целта им е да предпазват тези проходи към вътрешните части на тялото ни от нежелани бактерии и съответно заболявания.

Факт е, че хората, които не притежават толкова много косъмчета в носа си, са изложени на по-висок риск от астма.

Скубането на косъмчетата не е особено добра идея. Не само че е изключително неприятна и болезнена процедура, но освен това на практика ни лишава от този биологичен филтър.

И все пак нежеланите подаващи се от носа и ушите крайчета на косъмчетата могат да бъдат отстранени внимателно в чисто естетически план.

Тримерът за нос и уши е перфектен инструмент за извършването на тази процедура.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко необходимо, което трябва да знаете за тези устройства. В него ще откриете най-важната информация за тях, която ще ви помогне в избора на точния за вас продукт.

А най-долу специално за вас сме подбрали сред многообразието няколко от най-добрите предложения на пазара в момента.

Какво представляват тримерите за нос и уши и кои са основните ползи от тях?

Тримерите за нос и уши са създадени с една основна цел. Те ни помогнат да премахнем нежеланите стърчащи краища на косъмчетата от носа и ушите си.

За целта тези устройства използват специално проектирани малки въртящи се остриета. Острието се върти с висока скорост в носа или ушите ви и подстригва излишната част от косъмчетата там.

От добрия тример се очаква бързо и неусетно да премахне нежеланите краища на космите в носа и ушите ви.

Много хора предпочитат да скубят тези косъмчета сами или да си правят кола маска в тези зони. Тези действия обаче не са никак желателни!

Болката и сълзенето в очите са най-малкият ви проблем. Скубането на косъмчетата може да доведе до локални инфекции и враснали косми.

Това обаче далеч не е всичко!

Както споменахме, тези косъмчета са биологичен филтър, който ви предпазва от прах, бактерии и други частици, които биха навредили на организма ви. Те ви предпазват от купища болестотворни частици и алергени.

Именно затова цялостното им отскубване е сериозна грешка, а оптимален вариант, обещаващ баланс между хигиената, красотата и безопасността е подстригването.

Но как? С ножички или бръсначи, подстригването би било нелепо и много опасно за вас… Е, именно тук употребата на тример е препоръчителна.

Добрият тример ще премахне краищата на космите в носа и ушите ви, като оставя достатъчна дължина от тях, така че да продължат да ви предпазват.

С негова помощ се грижите не само за външния си вид, но и за своето здравословно състояние. Какво по-хубаво от това?

Каква глава да изберете за тримера си?

Може би първото и най-основно съображение, което трябва да направите при избора на тример за нос и уши, е каква да бъде главата му. От нея до голяма степен зависи начинът на работа на самото устройство.

В днешно време при тримерите за нос и уши се срещат три основни вида глави.

Тример с въртяща се глава

При тримерите за нос и уши това със сигурност е най-популярният вариант.

Тримерите с такава глава разполагат с малък и остър връх, който спокойно може да влезе в нос или ухо. Той не е нито прекалено къс, така че да не стига доникъде, нито твърде дълъг, че да навлезе прекалено навътре.

С подобно устройство е почти невъзможно да се нараните.

Точно под върха има две остриета, които се въртят и подстригват косъмчетата максимално ефективно.

Този прост и оптимизиран дизайн кара много от хората предпочитат да поддържат носа и ушите си именно с такъв тример.

Тример с предпазител

Тъй като все пак резки движения с оголено въртящо се острие могат да предизвикат наранявания при невнимателна употреба, някои от производителите са започнали да произвеждат тримери с предпазител.

При тях въртящите се остриета са обградени от специален предпазител, така че от тях се подава тъкмо толкова, колкото е необходимо за подстригването на космите.

С подобен тример е изключено да нараните вътрешната част на ушите или ноздрите си. Предпазителят не позволява на остриетата да достигнат до каквото и да е друго извън върховете на косъмчетата.

Тример за допълнително действие

Главата на този тример всъщност е разположена на другия край на тример за брада.

Подобен вариант е изключително удобен за онези от вас, които предпочитат да имат две в едно устройство. Ако се снабдите с подобен продукт, получавате поддръжка на брадата си, както и на носа и ушите едновременно.

Така или иначе обаче тези глави често не са толкова добре проектирани като отделните тримери за нос и уши. Те представляват просто удобно допълнение, което може да получите към тримера си за брада.

Тример с какъв тип захранване да подберете?

Тримерите за нос и уши все пак работят на ток и имат нужда от електрическо захранване, за да функционират.

Сред съвременното разнообразие от продукти вероятно ще попаднете на три варианта тримери – на батерии, с кабел, с хибридно захранване.

Всеки от тях си има както предимства, така и недостатъци, така че трябва внимателно да съобразите избора си.

Тример на батерии

Тримерите за нос и уши на батерии са изключително популярни.

Това трябва да бъдат удобни устройства, чийто кабел може да се окаже пречка по време на подстригването. Трябва да имате възможност да движите тримера си свободно, без ограничения, така че да постигнете максимално ефективен резултат.

Тъкмо затова производителите обикновено създават устройства, които работят на батерии. В повечето случаи това са АА или ААА батерии.

Макар и да са лесно преносими и удобни за използване навсякъде, тези тримери, за нещастие, се изтощават доста бързо.

В общи линии е задължително, ако разполагате с подобно устройство, да имате винаги под ръка резервни батерии. В противен случай може да се окаже, че сте обслужили само едната си ноздра например.

Тримерите просто използват значително количество електрическа енергия, за да поддържат режима си на работа, а батериите в повечето случаи се оказват достатъчни само за няколко използвания. След това въртенето на остриетата спира да бъде така ефикасно и се налага смяна.

Тример с кабел

За да се избегне нежеланото спиране по средата на подстригването, много от тримерите, на които ще попаднете, вероятно ще бъдат захранвани с помощта на кабел.

Тези устройства са ефективни, ако ги използвате в домашна среда. Няма да ви свършат работа, ако отидете някъде, където няма свестни контакти обаче.

Освен това, спре ли ви токът, със сигурност ще спре и подстригването на космите в носа и ушите ви.

Макар и да работят винаги на пълна мощност, тримерите с кабел може да се окажат неудобни в някои ситуации. Ако контактът, до който имате достъп в банята си, се окаже твърде далеч от огледалото ви, недостатъчната дължина на кабела може да се окаже проблем.

Не е само това, но и по време на подстригването кабелът може да се окаже пречка в някои ситуации. Представете си например, че имате достъп само до едното си ухо, когато сте обърнати към огледалото, а при подстригването на другото ви се налага да гледате стената.

И все пак при внимателно обмисляне, тези тримери за нос и уши си остават доста добър избор.

Тример с хибридно захранване

За тези от вас, които искат удобството на безкабелния тример и постоянната мощност на кабела, има идеално решение.

Тримерите с хибридно захранване разполагат с вградена батерия, която в повечето случаи се зарежда с помощта на USB кабел.

Това означава, че можете да използвате тримера си, без да бъде свързан източник на електрическо захранване. В същото време обаче, ако случайно ви падне батерията, винаги можете да включите тримера си към контакта и подстригването ви ще продължи безпрепятствено.

Единственият недостатък на тези устройства е, че устройството им е една идея по-сложно заради вградената батерия и това ги прави значително по-скъпи. И все пак дори тримерите за уши и нос от най-висок клас рядко надвишават 100-тина лева.

Преценете колко сте готови да отделите и избирайте внимателно.

Какво друго трябва да вземете предвид при избора на тример за нос и уши?

Е, запознахме ви с основните разновидности на главите и захранването при тримерите за нос и уши.

Остават обаче още доста неща, които трябва да вземете предвид по време на търсенето си, така че да изберете най-доброто.

Тъкмо затова в тази секция ще ви запознаем с всичко останало, което трябва да съобразите при избора на такова устройство.

Размер

Макар и в повечето случаи тримерите за нос и уши да се използват единствено в домашни условия, понякога се налага подобни устройства да се вземат на път.

Тъкмо тогава идва моментът, в който ни се иска тримерът да е възможно най-компактен. Така лесно можем да му намерим деликатно място в куфара си, без да се налага да се съобразяваме прекалено.

Освен това надали искате да подстригвате косъмчетата в носа и ушите си с някое огромно устройство. То ще направи движенията ви много по-трудни и неделикатни и в крайна сметка ще затормози иначе простата дейност.

Да не говорим за това, че ще се наложи да му осигурите специално място в дома си.

Всичко, разбира се, зависи от вашите предпочитания. Ние обаче ви препоръчваме да се стремите към възможно най-малкото устройство, за да ви бъде максимално комфортно да го използвате.

Комфорт

Всеки дискомфорт би могъл да предизвика рязко движение, което да нарани нежните тъкани във вътрешността на носа и ушите ви. Тъкмо затова е от базово значение да се чувствате комфортно по време на подстригването на косъмчетата.

Компактният дизайн ви гарантира не само лесно съхранение и преносимост, но и възможно най-удобно използване на тримера.

И все пак имайте предвид, че тримерите за нос и уши не се предлагат в кой знае колко различни размери и форми. Именно поради тази причина трябва да се уверите, че устройството, което сте си избрали, е удобно за хващане.

Макар и да не са особено тежки, може да се окаже трудно да държите здраво своя тример. Това важи особено в ситуациите, когато устройството е водоустойчиво и имате намерение да го използвате под душа или във ваната.

Водата със сигурност ще направи повърхността на тримера хлъзгав, а това при всичко обстоятелства ще затрудни подстригването ви. На всичкото отгоре недобрият захват може да се окаже причина за нежелани резки движения и наранявания.

Моделите все пак са различни, така че се погрижете да изберете онзи, използването на който чувствате най-комфортно. Най-добре би било, ако имате възможност да видите самото устройство на живо и да го подържите.

Приставки

Естествено, основната функция на тримерите за нос и уши е именно да подстригват космите в тези части от човешкото тяло.

Въпреки това нерядко тримерът за нос и уши се оказва просто една от приставките към по-голямо устройство за подстригване. Най-често той върви заедно с различни приставки за подстригване на брада.

Разбираемо е, че много от хората предпочитат да се сдобият с такова устройство. В крайна сметка то им позволява да го използват по много различни поводи – по-икономично и компактно е.

Имайте предвид обаче, че дизайнът на тези устройства рядко е добре оптимизиран за подстригване на носа и ушите. В повечето случаи тези машинки са по-масивни и неудобни, що се отнася до пълноценното почистване на носа и ушите.

С тях може да се окаже, че нямате достатъчно добър достъп, а така цялото подстригване става непълноценно.

И все пак в много от ситуациите тези няколко в едно устройства се оказват достатъчно ефективни.

Погрижете се да вземете предвид това по време на търсенето си. Така ще можете да подберете подходящо устройство, което в крайна сметка да ви върши добра работа.

Почистване

Добре почистеният тример е от базово значение за пълноценното подстригване на космите в ушите и носа ви. В много от случаите може да се окаже, че натрупаните при предишни използвания косъмчета възпрепятстват качествената употреба в даден момент.

Със сигурност ще ви се налага периодично (ако не и всеки път) да почиствате тримера си. Тъкмо затова е необходимо по време на търсенето си да насочвате вниманието си към устройства, които се обслужват лесно.

Някои тримери за нос и уши са водоустойчиви. Това означава, че спокойно и ефективно можете да ги почистите с помощта на течаща вода.

В много от случаите обаче водоустойчивостта не е свойство на тези електрически устройства. Ако вашият тример не е водоустойчив, ще ви се наложи да разглобите главата и остриетата му. Само така ще успеете да ги почистите максимално пълноценно.

За щастие, в пакета на почти всички тримери за нос и уши можете да откриете специални четчици за почистване. Те са достатъчно малки и деликатни, така че да се справят изцяло с почистването на тримера ви.

Не забравяйте, че тези малки приятелчета са предназначени за използване, а не просто да запълнят опаковката на тримера ви.

Качество

Когато си купувате определено устройство, в крайна сметка искате от него да върши пълноценно работата, за която сте го взели.

Вероятно всеки тример за нос и уши ще подстриже косъмчетата ви. И все пак някои устройства ще се справят по-добре от други със задачата си.

Тримерите за нос и уши като цяло не са особено скъпи. Както по-рано споменахме, рядко се случва някой продукт да надвиши цена от порядъка на 100-тина лева.

В този ред на мисли имайте предвид, че не си заслужава да спестите десетина лева, в случай че спестяването им ще ви осигури некачествен тример. Със сигурност си заслужава да отделите една идея повече средства, но да бъдете уверени, че вашето устройство работи идеално.

Макар и това правило невинаги да важи, цената често се оказва гарант за доброто качество. Подбирайте внимателно и със сигурност ще си осигурите възможно най-добрия тример за подстригване на космите в носа и ушите.

Как да използвате тримера си за нос и уши максимално безопасно?

Вече сме спокойни, че със сигурност знаете всичко необходимо за тримерите за нос и уши. Уверени сме, че можете без колебания да изберете възможно най-добрия продукт за себе си.

Уви, искаме да сме ви максимално полезни. Тъкмо затова сега сме подготвили няколко ключови съвета за безопасност. Те ще ви осигурят пълноценно подстригване на космите в носа и ушите.

Прочетете инструкциите за употреба!

Вашият тример за нос и уши със сигурност ще дойде с инструкции за употреба. Преди да го изпробвате, задължително ги прочетете!

Ще използвате тримера си многократно, а се налага да прочетете инструкциите само веднъж. Така със сигурност ще предотвратите инциденти, а и ще извлечете максимума от новата си придобивка.

Използвайте тримера в добре осветено пространство!

Подстригването на космите в носа и ушите може да бъде доста контраинтуитивно. Тъкмо затова имате нужда от добро осветление, за да виждате какво вършите добре.

Използвайте увеличително огледало!

Обикновеното огледало със сигурност ще ви свърши работа.

Подстригването пред него обаче може да се окаже изтощително поради огромното количество концентрация, което трябва да отделите, за да следите внимателно всички фини детайли.

Подстригването на носа и ушите означава подстригване на деликатни и дребни области. Тъкмо затова едно увеличително огледало със сигурност ще ви бъде от полза и ще улесни процеса.

Почистете областите на подстригване предварително!

Целта на тримера е да подстриже косъмчетата в носа и ушите ви, а не да почиства тези зони от тялото ви.

Погрижете се да почистите областите добре, преди да започнете подстригването. В противен случай работата на устройството ще се затормози и процесът със сигурност няма да бъде така ефективен.

Избягвайте да кихате!

Всяко дразнение на носната ви кухина може да предизвика кихавица. Ако кихнете, докато тримерът е в носа ви обаче, може да пострадате.

Тъкмо затова, ако усещате, че ви се киха, почистете носа си добре. Ако го почувствате по време на самото подстригване, със сигурност се погрижете да извадите тримера от носа си моментално.

Отделете космите си!

За да отделите по-дребните косъмчета, натрийте зоните предварително с влажна кърпа. Така подстригването със сигурност ще бъде по-лесно.

Започнете отдолу!

Никога не вкарвайте тримера агресивно! Тримерите за нос и уши са проектирани така, че да пасват на местата, за които ги използвате.

Започнете от най-повърхностните косъмчета и постепенно се движете навътре.

Не прекалявайте!

Макар и да е препоръчително периодично да почиствате косъмчетата в носа и ушите си, в никакъв случай не прекалявайте.

Окосмението в тези зони е там неслучайно. Тъкмо затова не бива да почиствате космите си нито твърде често, нито прекалено навътре.

Фокусирайте се върху почистването само на стърчащите по-външни косъмчета и оставете останалите да вършат онова, за което са създадени.

Винаги почиствайте тримера си!

Дори и вие да сте единствените, които използват определено устройство, винаги се грижете то да бъде добре почистено. В противен случай може да си причините нежелани инфекции.

След употреба отделете малко време и почистете тримера си. Ако използвате вода, оставете го след това да изсъхне и така го приберете.

Грижите за устройството няма да ви струват особено много усилия за сметка на работата, която то ви е свършило.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за тримерите за нос и уши, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения в областта, които подбрахме специално…

1. Тример Philips NT5650/16


Остриетата на този тример за нос и уши са изработени от неръждаема стомана. Устройството е подходящо както за суха, така и за мокра употреба и работи благодарение на една АА батерия. Тримерът върви с три приставки и два гребена за вежди от 3 и 5 мм. Компактен е, лек, удобен за хващане благодарение на нехлъзгащата се дръжка и лесен за почистване с вода. След употреба можете да почистите спокойно устройството си, да го оставите да изсъхне и да го приберете в калъфа му.
Купи сега

2. Тример Braun EN10


Тримерът за нос и уши на Braun EN10 е едно доста стабилно устройство. Работи на батерии и разполага с ножчета, изработени от инокс. Доста компактен и удобен за употреба е, така че със сигурност ще ви свърши страхотна работа. За поддръжката му обаче може би ще ви се наложи да се снабдите със специална четчица, тъй като комплектът не разполага с такава. Така или иначе, ако се спрете на този продукт, в никакъв случай няма да сбъркате и ще останете доволни.
Купи сега

3. Тример AEG PT 5675


Този 3 в 1 тример ще се погрижи за цялото ви лицево окосмение. В комплекта са включени приставки за оформяне на брада, самобръсначка и такава за нос и уши. Този продукт е идеален за онези от вас, които искат да получат всичко в едно. Устройството е удобно и работи благодарение на 1 АА батерия. Ножчетата му са стоманени, а приставките се почистват лесно благодарение на специалната четчица в комплекта. Освен това в комплекта е включена и изключително удобна поставка за съхранение и зареждане.
Купи сега

4. Тример Елеком ЕК-0188


Този тример за прецизно оформяне е подходящ както за брадата и мустаците, така и за обслужване на носа, ушите и веждите ви. Ножчетата му са изработени от стомана и се свалят за максимално удобно почистване. Устройството върви заедно с четчица за подстригване, компактно е и удобно за употреба. Разполага с капаче, което да му осигури пълноценно съхранение, независимо дали сте го оставили в някой шкаф, или решите да го пренесете при багажа си.
Купи сега

5. Тример WAHL Ear, Nose & Brow 2-in-1


2 в 1 тримерът за уши и нос на WAHL премахва космите безопасно благодарение на ротативната си система за рязане с остриета от неръждаема стомана. При правилното използване на това устройство гарантирано няма да пропуснете нито един косъм, а след това ще можете спокойно да го почистите с вода. Тримерът работи благодарение на 1 АА батерия, разполага със защитен капак за максимално удобно пренасяне и съхранение. В комплекта е включен и накрайник за поддръжка на вежди.
Купи сега

6. Тример Remington Nano Series Lithium NE3870


Този детайлен тример за нос и уши разполага със закръглен връх и две глави. Ножчетата са направени от стомана. Устройството е изключително хигиенично и лесно за поддръжка благодарение на своята водоустойчивост, антимикробен корпус и система за активно почистване на остриетата. Разполага с 5 нива на рязане, така че да ви бъде от максимална полза и да върши работата си ефективно. В пакета е включена и приставка за оформяне на брада, както и поддръжка на вежди. Устройството работа с помощта на една АА батерия.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Тример BaByliss W-Tech E837E


Комплектът BaByliss W-Tech E837E ви позволява да се погрижите за окосмението по тялото, брадата, в ушите и носа си на професионално ниво в домашни условия. В него е включено всичко необходимо за поддръжка на цялото ви окосмение. Устройството може да се използва с кабел или автономно в продължение на 40 минути. Водоустойчиво е, което го прави лесно за почистване. Разполага с иновативна геометрия, която позволява захващането на всеки косъм, сменяеми ножчета, самосмазваща функция, както и цели 6 позиции за къса брада от 0,5 до 3 мм. Прецизен и ефективен, този уред е идеален за всеки мъж.
Купи сега


8. Тример TRISTAR TR-2587


Този тример за нос и уши работи благодарение на АА батерии и върши идеална работа. Разполага с предпазител за ножчетата, така че да ви гарантира максимална безопасност. Дръжката му е гумирана, за да не се пързаля при употреба и да бъде максимално удобна за стабилно захващане. Капаче покрива остриетата, когато не използвате устройството. Преди това само трябва да го почистите добре с помощта на включената в комплекта четчица.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!