Всички категории

7-те Най-Добри Възглавници за Бременни и Кърмене

Всеизвестен факт е, че бременните жени имат нужда от много почивка.


Това е напълно разбираемо – все пак в тях се заражда и развива напълно нов живот. Но бременността е съпътствана от множество дискомфорт и болежки. На фона на всичко това качествената почивка и сън стават невъзможна за изпълнение задача.

В този момент на помощ идват възглавниците за бременни и кърмене.

Тези възглавници се предлагат във всякакви форми и размери и са направени за да подобрят почивката при бременните жени и кърменето след раждане.

Избирането на подходяща възглавница за кърмене може да бъде сложен процес. В това ръководство ще ви представим всичко по-важно, което трябва да знаете за тези продукти.

В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите възглавници за кърмене.

Какво представляват възглавниците за бременни

Бременните жени имат по-различни нужди от останалите. Тежестта от нарастващия корем поставя под голямо напрежение гърба и ставите им. Поради същата причина е особено трудно да се намери удобна позиция за спане, особено когато лекарите препоръчват да се спи настрани.

Възглавниците за кърмене са създадени специално да поддържат тялото по време на бременността. За някои жени и обикновените възглавници вършат сравнително  добра работа, но обикновено те не осигуряват достатъчно добра опора.

При бременните жени е добре да има опора и допълнително омекотяване в областите на корема, кръста и бедрата, а с обикновена възглавница това няма как да стане – поне не и с една.

Възглавниците за бременни поддържат цялото тяло. Те дават достатъчно добра опора като същевременно са меки и запазват комфорта.

Помагат ли възглавниците за бременни за по-добра почивка и сън


Някои жени изкарват бременността си без да използват възглавница за кърмене, но за мнозина тя им донася дълго търсения и необходим комфорт.

Бременността е изтощителна и жените имат нужда от много почивка, така че всяко средство, което допринася за по-добрата почивка и сън си заслужава.

Обикновено бременните жени използват възглавници за кърмене поради следните причини:

При дискомфорт и болежки – допълнителното тегло в корема и отслабването на мускулите и сухожилията създават доста дискомфорт и болки. Много бременни жени изпитват болка в кръста, бедрата, корема и понякога краката.

Възглавниците за бременни дават добра опора в тези области и повишават значително комфорта. Почивката е жизненоважна за облекчаването на специфични видове болка, например на седалищния нерв.

При чести събуждания – може и да не изпитвате особено голям дискомфорт или болежки, но пък да не можете да намерите подходяща позиция за спане. Поради тази причина се будите често през нощта и не можете да си починете качествено. 

Изпробвайте възглавница за бременни – тя ще подобри комфорта и ще ви задържи в удобна позиция за сън и така ще спите непробудно.

Ако обикновено спите по гръб или корем – това няма как да продължи по време на бременността. Лекарите препоръчват да се спи настрана – за предпочитане лявата. Така ще осигурите добър приток на кръв и хранителни вещества за бебето.

Спането по гръб не се препоръчва. Така теглото на растящата матка може да притисне долната куха вена и това ще намали притока на кръв към бебето. Ако сте свикнали да спите по гръб или корем, с помощта на възглавницата за бременни ще можете бързо и удобно да свикнете със спането настрани.

Как да си изберете възглавница за кърмене


За да изберете подходяща възглавница за бременни и кърмене трябва да вземете предвид доста неща. Преди всичко помислете как ще използвате възглавницата и къде най-вече искате да имате по-добра опора. След това вземете предвид и следните характеристики.

Форма

Възглавниците за бременни се предлагат във всякакви форми и размери. Някои модели предлагат опора за цялото тяло докато други са предназначени за определени зони. Възглавниците за цялото тяло обикновено са с U-образна и С-образна форма.

Те осигуряват подобрен комфорт за гърба и кръста, бедрата и корема. Също така това са и най-скъпите възглавници и заемат най-много място. По-малките възглавници за кърмене пък са по-компактни, преносими и дават опора на определени зони от тялото.

Възглавниците с U-образна форма обхващат тялото по цялата му дължина и са направени така, че да поддържат тялото от двете страни, както и главата.

Особено при по-ранна бременност много жени намират тези възглавници за изключително добри като помощ за заспиване по гръб. Когато дойде моментът да се завърти тялото през нощта, U-образната възглавница го поема като се запазват комфортът и опората.

Скосените възглавници са най-малки и са направени да поддържат една единствена зона на тялото, обикновено тази, която се нуждае от по-добра опора.

Много жени ги използват за кръста и под корема. С подобна възглавница можете да се предпазите от обръщане по гръб докато спите.

Възглавниците със С-образна форма са дълги и могат да се използват по няколко начина.

Или се прегръща дългата страна или пък се използват късите краища. Тези възглавници дават и добра опора за главата.

На пазара се срещат и надуваеми възглавници за бременни – те обикновено са големи и предназначени за жените, които спят по корем. Те имат дупка в средата където влиза коремът.

Твърдост и опораПодобно на обикновените възглавници, моделите за бременни и кърмене също имат различна твърдост и предлагат различна опора за тялото. Плюшените възглавници са добър избор ако искате да подобрите комфорта си.

По-твърдите модели пък ще ви помогнат с облекчаването на дискомфорта и болежките.

Опората, която една възглавница ще ви даде зависи и от нейната форма. Възглавниците за цяло тяло дават опора на множество зони, но са сравнително меки. По-малките като размери възглавници за кърмене са по-твърди и дават опора на една конкретна зона.

Също така е добре да помислите за какво най-вече искате да използвате възглавницата си защото някои видове и модели са по-универсални от други. Скосените възглавници могат да ви дадат невероятно добра опора на кръста докато седите.

Възглавниците за цяло тяло също имат няколко предназначения. Можете да ги използвате за подобряване на комфорта в леглото по време на бременността и дори докато кърмите след раждането на бебето.

Материали

Възглавниците за бременни могат да имат различен пълнеж. Калъфките им също може да са направени от различни материали. Най-често използваните материали са:

За пълнеж

Полиестерни влакна – имат добра проветривост и оставят усещане за мекота при допир. Най-често се използват във възглавниците за цяло тяло, които са меки и приятни. Могат да се перат и в зависимост колко са натъпкани могат да имат различна твърдост.

Мемори пяна – материалът пасва идеално по всяка извивка на тялото, което означава невероятен комфорт при използване. Пяната е сравнително мека и не се усеща твърда, но е идеална за жените, които често сменят позата. Пълнежът от мемори пяна се слага най-често в по-малките възглавници за кърмене, но понякога се среща и в тези за цялото тяло.

Микроскопични топчета – това са много малки топчета от полистирен.  Заемат формата на тялото, дават добра опора и често се използват при по-малките възглавници.

Пяна с висока плътност – обикновено се среща в скосените възглавници. Този пълнеж е най-твърд, но и предлага най-добра опора за тялото.

За калъфкаПамук – това е мека и дишаща материя, която ще се хареса на жените, които не обичат да им е прекалено топло. Някои бременни предпочитат да спят на възглавница от естествени влакна затова се намират и такива с калъфи от органичен памук. Основният недостатък е, че материята не абсорбира добре влагата.

Полиестер – особено здрава и издръжлива материя, която има различни текстури. Калъфките от полиестер са разтегливи, което прави свалянето и поставянето им на възглавницата по-лесно.

Почистване

Имайки предвид, че вероятно ще прекарвате доста време с възглавницата си за кърмене, добре е да я почиствате периодично. Много от тези възглавници имат калъфка, която се маха и се пере, докато други се перат изцяло.

Калъфките могат да бъдат неудобни за сваляне и след това поставяне обратно. За някои жени е по-лесно да хвърлят цялата възглавница в пералнята. Вие ще прецените кой от двата варианта е по-удобен за вас, но почистването на възглавницата е нещо, на което е добре да обърнете внимание.

Гаранция и възможност за връщане

Дори и да изпробвате дадени модели възглавници за бременни – може да изпитате затруднения в избора. Затова е важно да проверите харесаните модели дали имат опцията за изпробване и връщане.

Повечето хубави възглавници за кърмене могат да се изпробват за период до 30 дни и при нужда да се върнат. Все пак се запознайте подробно с условията за това, които даден търговец или производител дава защото понякога има уловка.

Например, можете да изпробвате и върнете възглавницата, но само ако тя е неразопакована, т.е. изпробвали сте я през найлона.

Най-добрите възглавници за кърмене

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите възглавници за кърмене. Изберете тази, която най-добре отговаря на вашите предпочитания и бюджет.

1. Възглавница за бременни и кърмене КапинкатаВъзглавницата е направена така, че да следва естествените извивки и форма на тялото. Осигурява максимален комфорт за жени в ранна и напреднала бременност.

Може да се използва и след раждане за кърмене на бебето. Изработена е изцяло от памук. Има калъфка с цип, която се сваля и може да се пере в пералня.
Купи сега

2. Възглавница 3-в-1 за бременни и кърмене BabyNeedsВъзглавницата е предназначена за жени в напреднала бременност и за кърмене след раждането.

Тя е дълга и гъвкава, което ви позволява да я нагласяте както искате за максимален комфорт и опора на тялото.

Изработена изцяло от памук и може да се пере в пералня.
Купи сега

3. Възглавница за бременни MyCeyС напредването на бременността жените се нуждаят от все повече почивка и качествен сън. Тази възглавница може да ги осигури благодарение на формата си, която дава опора на ключови точки като врата, кръста и гърба.

Моделът може да се използва и за кърмене след раждането.

Пълнежът е от пенести гранули като е обвит в сваляема памучна калъфка, която може да се пере в пералня.
Купи сега

4. Възглавница 3-в-1 SomnArt за бременни и кърменеВъзглавницата е подходяща за жени в начална и напреднала бременност, както и за кърмене след раждането на бебето. Тя е изработена изцяло от памук и може да се пере в пералня. Има приятен многоцветен дизайн.

Дължината й е 30 сантиметра, а ширината 160 сантиметра. Осигурява отлична опора за цялото тяло.
Купи сега

5. Възглавница за бременни и кърмене Cuddle Nest Micuna TX-1869Промените, през които преминава женското тяло през бременността затрудняват комфортната почивка и сън за бъдещите майки. Тази многофункционална възглавница е идеалният спътник за по-голямо цялостно удобство. Може да се използва и за кърмене след раждането.

Изработена е изцяло от памук, а пълнежът е от полиестерна вата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Възглавница за бременни и кърмене Sevi BabyМоделът е отличен за бременни жени и кърмене. Може да се използва при почивка, за по-комфортен сън, за кърмене и за хранене на бебето.

Изработена е изцяло от памук. Има сваляем калъф, който може да се пере в перална машина.

Дължината на възглавницата е 150 сантиметра, а височината й 19 сантиметра.
Купи сега

7. Възглавница за бременни и кърмене Mycey 1106С тази възглавница ще можете да кърмите по-удобно вашето бебе, както и да си почивате и спите по-добре през дългата бременност. Дава отлична опора на ключови точки на тялото като корем, гръб, кръст и шия. Калъф, който е изработен изцяло от памук.

Възглавницата не се деформира при пране. Използвани са материали устойчиви на миризми и петна.
Купи сега

4/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!