Всички категории

7-те Най-Добри Акумулатори 2024

Всеки притежател на автомобил знае колко неприятно е да се качи в колата си и да не може да я запали. Ако не искате да изпадате в подобна ситуация, може би е добра идея да се застраховате предварително.

Грижете се за акумулатора си и го сменете в правилния момент…

Денят, в който автомобилът ви не иска да запали, не е най-подходящият момент за покупка на нов акумулатор. Оказва се обаче, че повечето хора тичат до магазина за нов акумулатор единствено в такива ситуации.

Ако притежавате автомобил повече от 3 – 4 години, вероятно в някакъв момент ще ви се наложи да смените акумулатора му. Това е средният период от време, който издържа една автомобилна батерия, преди да издъхне.

Почти сигурно е, че ще ви се наложи да смените акумулатора си поне веднъж или два пъти по време на експлоатацията на автомобила си. Подобно на всичко останало, и автомобилните акумулатори остаряват.

Те се износват от излагането на топлина и многократното зареждане и презареждане на автомобила. Изтощеният акумулатор може да бъде истинска неприятност. Това важи особено в случаите, в които нямате под ръка джъмпер кабели или трябва да чакате пътна помощ.

Грижата за акумулатора може да ви помогне да удължите максимално експлоатационния му живот. Вниманието към състоянието и възрастта му пък може да ви подскаже кога е време да започнете да търсите резервен… И е добра идея да направите това, преди да сте попаднали в задънена улица.

Повредите могат да бъдат всякакви. Когато ножът опре до кокала, няма какво да го мислите – трябва да осигурите на автомобила си подходящия акумулатор.

Подготвили сме това ръководство, за да ви ориентираме кога е време за смяна и към какъв продукт да се насочите. А накрая дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват акумулаторите?

Автомобилните акумулатори са един от най-важните компоненти за общата функционалност на един автомобил. Те са сърцето на електрическата система на вашия автомобил. Тъкмо те осигуряват необходимата енергия за стартиране на двигателя и захранване на различни електрически компоненти.

В своята същност автомобилният акумулатор е основно батерийно устройство за съхранение на енергия.

Той работи на прост, но гениален принцип: преобразуване на химическата енергия в електрическа. Повечето автомобилни акумулатори използват оловно-киселинна химия, състояща се от оловни плочи, потопени в електролитен разтвор от сярна киселина и вода.

Когато завъртите ключа в запалването, в акумулатора протичат редица химични реакции. Тези реакции генерират електрическа енергия, която след това се предава на стартера и запалва двигателя. Този първоначален изблик на енергия е това, което раздвижва автомобила ви.

Ролята на акумулатора обаче не се изчерпва с това. Той продължава да снабдява с електричество електрическата система на автомобила, когато двигателят е изключен. Това включва захранване на светлините, радиото, климатика и други аксесоари.

По същество акумулаторът действа като стабилизираща сила. Той осигурява постоянен поток от енергия за поддържане на електрическите компоненти в работно състояние.

Но ето я и уловката: въпреки че автомобилните батерии са проектирани да се презареждат, те имат ограничен срок на експлоатация.

С течение на времето химичните реакции, протичащи в акумулатора, водят до постепенно разрушаване на оловните плочи и намаляване на общия капацитет. Ето защо автомобилните акумулатори обикновено трябва да се подменят на всеки няколко години в зависимост от употребата и факторите на околната среда.

Поддръжката на автомобилния акумулатор е от решаващо значение за осигуряване на надеждна работа и избягване на неочаквани повреди. Редовната проверка на изводите на акумулатора за корозия, осигуряването на подходящи нива на течностите (за неплътни акумулатори) и тестването на напрежението и капацитета на акумулатора – трябва да се грижите за всичко това.

Кои са основните сигнали, че е време да смените акумулатора си?

Има многобройни и недвусмислени признаци, че акумулаторът на вашия автомобил е на път да се повреди. В тази секция ще ви представим най-често срещаните от тях.

Номер едно е светлинната индикация.

Светлинният индикатор “Проверка на двигателя” е общо предупреждение, което ви казва, че нещо не е наред. Може и да не става въпрос за нещо, свързано с акумулатора, но това е един от най-честите сигнали за лошо състояние на акумуалтора.

Втори сигнал – бавното запалване.

Двигателят на автомобила ви трябва да заработи почти мигновено. Ако автомобилът ви се задъхва при запалване, проблемът може да е свързан с вашия акумулатор, алтернатор или стартер.

В случай че двигателят ви изобщо не се задвижва, проблемът е по-сериозен. Ако двигателят ви щрака многократно в опитите си да се запали, това също означава проблем с акумулатора.

По-мътните и необичайно светещи фарове също са сигнал за липса на енергия.

Ако силата на светлината им се променя, това също означава, че електричеството не се подава равномерно.

Това е един от най-ясните белези. Имате ли обаче каквито и да е проблеми с електричеството, свързани с чистачките, управлението на прозорците или каквото и да е друго, проблемът вероятно отново опира до акумулатора ви.

Корозиралите клеми на вашия акумулатор са една от най-честите причини, които прекъсват подаването на електрическа енергия.

Корозията на акумулатора е видима с просто око – клемите са покрити със синьо-зелен прах или люспести остатъци. Понякога и леко почистване може да свърши работа; в повечето случаи обаче по-добрата идея е да смените акумулатора.

В по-студените региони автомобилните акумулатори може и да замръзнат. Тогава обикновено се говори за “електрически мъртва” батерия. В тази подобни ситуации презареждането надали ще ви помогне.

Лошият аромат и изпъкналия корпус на акумулатора са още два сигнала, че е време да смените батерията.Най-обичайният белег, че е дошло време за смяна обаче, си остава старостта.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на акумулатор?

Сега сме сигурни, че се ориентирате по-добре в езика на акумулаторите. Попаднете ли на някой от тези симптоми, имайте предвид, че вашият акумулатор се нуждае или от освежаване, или от смяна. Ако проблемът е по-сериозен, той обикновено не може да се разреши. Тогава обикновено отиваме да си търсим нова автомобилна батерия.

Пазарът за акумулатори обаче може да бъде доста тинесто място. Трудно е да се ориентираме сред различните модели, чиито характеристики в крайна сметка си остават подобни.

За да схванете спецификите на различните акумулатори по-добре, обърнете внимание на тази секция. В нея ще ви насочим към всичко, което трябва да вземете предвид при избора на акумулатор. Съобразите ли се с насоките ни, ви гарантираме, че ще намерите батерия, която отговаря на вашите собствени потребности.

Вид

Днес можете да откриете редица разновидности на съвременния автомобилен акумулатор. В повечето случаи става въпрос за различно устройство на батерията. Тук ще ви запознаем с основните видове съвременни акумулатори.

Наводненият оловно-киселинен акумулатор е най-старият тип автомобилен акумулатор и е много разпространен и достъпен. Нарича се още акумулатор SLI, което е съкращение от “стартиране, осветление, запалване”.

Сребърната калциева батерия е разработена като подобрение на технологията на залятата батерия. Това все още е оловно-киселинна батерия с електролитен разтвор, но използва оловно-калциево-сребърни плочи вместо оловно-антимоновите плочи в конвенционалната батерия.

Батерията EFB е оптимизирана батерия с мокри клетки с по-висока производителност. Тя използва разтвор на течен електролит, но е запечатана батерия, проектирана да поеме два пъти по-голяма издръжливост при циклично движение.

Гел-клетъчните акумулатори са разработени като неизливаема версия на залятата акумулаторна батерия. Те са вид VRLA акумулатор и са известни още като сухи клетъчни акумулатори.

Акумулаторната батерия AGM е VRLA акумулаторна батерия, проектирана да поддържа по-високи изисквания за електрическа енергия в съвременните автомобили. Тя е подобна на акумулатор с мокри клетки, но сепараторът от фибростъкло (“стъклена рогозка”) абсорбира разтвора на електролита и го задържа на място.

Съществуват и дълбокоцикълни батерии. Акумулаторът с дълбок цикъл е вид оловно-киселинен акумулатор и може да бъде наводнен или запечатан. Тя използва по-дебела акумулаторна плоча в клетките си и има по-плътен активен материал.

В съвременните хибридни или електрически автомобили често ще откриете литиево-йонни батерия.

Тя може да съхранява повече енергия и има по-кратко време за зареждане. Освен това тя е по-лека от конвенционалните батерии, което е от съществено значение за електрическия автомобил. По-малкото тегло означава по-голямо разстояние на пътуване с едно зареждане.

Алтернативата е батерията NiMH (никел-металхидрид), която също често се използва в хибридните автомобили, но и в някои електрически автомобили. Тази хибридна батерия има по-дълъг жизнен цикъл от литиево-йонната или оловно-киселинната батерия.

Размер

Съвременните автомобилни акумулатор се предлагат в различни размери. Важно е да изберете правилната батерия. Само така можете да сте сигурни, че тя пасва добре и осигурява достатъчно енергия на вашия автомобил.

Ако клемите са на неправилно място, кабелите на автомобила може да не достигат или да не се монтират адекватно. Добра идея е да проверите ръководството на произвводителя или инструкциите за монтаж в магазина. Имайте предвид, че много търговци на дребно ще монтират акумулатора безплатно.

Естествено, различните автомобилни марки и модели се нуждаят от различни батерии. Задължително е да се съобразите с изискванията, които собственият ви автомобил ви налага. Това обаче не означава, че не можете да избирате измежду различни предложения, които отговарят на вашия размер.

Посъветвайте се със своя автомобилен техник. Той ще знае най-добре кои акумулатори са подходящи за вашата кола и кои не са.

Нека минем заедно през някои от основните размери и тяхната съвместимост. Така ще можете да се ориентирате достатъчно добре дали даден размер е подходящ за вашия автомобил, или не.

Започваме с размер 24/24F. Той е подходящ за много автомобили като Acura, Honda, Infiniti, Lexus, Nissan и Toyota.

Повечето японски марки използват размер 35. Ще откриете подобни акумулатори в много от последните автомобили на Honda, повечето машини на Mazda, Nissan, Subaru и Toyota.

Размер 47 (H5) е подходящ за много модели на Buick, Chevrolet, Fiat и Volkswagen. На свой ред размерът 48 (H6) пасва на повечето коли, произведени от Audi, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Jeep, Mercedes-Benz, Mini, Volkswagen и Volvo.

Някои модели на Audi, BMW, Hyundai и Mercedes-Benz използват размер 49 (H8). Някои коли на Honda и Nissan пък се връзват с размер 51R. Големите автомобили, камионите и спортните авотмобили на Ford или Mercury обаче вървят с едни от най-големите акумулаторни батерии – размер 65.

Мощност

В света на автомобилите мощността е от първостепенно значение. Когато става въпрос за автомобилни акумулатори, това не е по-различно. Важно да разберете динамиката на мощността на автомобилните акумулатори, за да осигурите на своята кола оптимални работни условия.

На първо място, нека да обърнем внимание на амперите на зареждане (CA) и амперите на студено зареждане (CCA). Тези два показателя са ключови индикатори за мощността на акумулатора. Това важи особено през студените зимни сутрини, когато стартирането на автомобила може да изглежда като херкулесова задача.

Амперите за зареждане се отнасят до количеството ток, което акумулаторът може да достави в продължение на 30 секунди при температура от 0°C. Амперите за студено зареждане определят същото количество ток при температура -18°C.

Колкото по-високи са тези стойности, толкова по-добра е способността на акумулатора да стартира надеждно двигателя ви при неблагоприятни условия.

Резервния капацитет (RC) също в никакъв случай не е за пренебрегване. От него зависи способността на акумулатора да поддържа изходната мощност за продължителен период от време.

RC измерва колко дълго акумулаторът може да осигурява постоянно захранване в минути, след като е напълно зареден и изключен от всеки източник на зареждане. Това е особено важно за превозни средства с високи изисквания към електрическата енергия.В ситуации, при които алтернаторът може да не функционира правилно, този показател също е важен.

Разбира се, мощността на акумулатора трябва да бъде съобразена със спецификите на вашия конкретен автомобил. Фактори като размер на двигателя, електрически аксесоари и навици на шофиране са определящи. Всички те играят роля при избора на идеалната мощност, необходима за безпроблемното функциониране на вашия автомобил.

Когато си избирате автомобилен акумулатор, не се фокусирайте само върху цената или марката. Обърнете специално внимание на спецификациите на мощността на продукта.

Търсете акумулатор с високи ампери на запалване, ампери на студено запалване и резервен капацитет. Така ще подсигурите надеждната работа при различни условия.

Капацитет

Капацитетът е критичен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на правилната батерия за вашия автомобил. Той оказва пряко влияние върху това колко дълго батерията може да поддържа подаването на енергия, преди да се нуждае от презареждане.

Капацитетът обикновено се измерва в ампер-часове (Ah). Той показва количеството заряд, което акумулаторът може да съхранява и доставя за определен период от време.

По-високият капацитет означава повече съхранена енергия. Тя на свой ред позволява на акумулатора да захранва електрическите компоненти на автомобила за по-дълъг период от време, без да се налага презареждане.

Това е особено важно за превозни средства с високи изисквания към електрическата енергия или за продължителни периоди на работа на двигателя на празен ход. Ако прекарвате много време в задръствания или други условия налагат по-дългото ви принудително спиране, обърнете внимание на този въпрос.

Когато оценявате капацитета на акумулатора, от съществено значение е да вземете предвид специфичните изисквания на собствения си автомобил. Определящи отново са фактори като размер на двигателя, електрически аксесоари и навици на шофиране.

Отново си заслужава да обърнете внимание и на резервния капацитет на акумулатора. Все пак той измерва колко дълго акумулаторът може да осигури стабилно захранване, след като е напълно зареден и изключен от всеки източник на зареждане.

Запомнете, че капацитетът на батерията може да варира значително между различните видове и марки батерии.

Традиционните оловно-киселинни батерии остават широко разпространени поради своята достъпност и надеждност. По-новите технологии обаче (като например батериите с абсорбирана стъклена подложка (AGM) и литиево-йонните батерии) предлагат по-голям капацитет и по-дълъг живот. Заедно с това обаче и цената им ще бъде по-висока.

Търсете баланс между мощността на автомобила си, начина, по който го използвате, и бюджетните си ограничения. Внимавайте при избора си и ще си гарантирате зареден с енергия и готов за път автомобил.

Гаранция

В света на автомобилните акумулатори гаранциите служат като щит срещу неочаквани неизправности и преждевременни повреди. Именно затова си заслужава да обърнете внимание на гаранционните срокове, когато си избирате акумулатор.

Гаранциите за автомобилни акумулатори обикновено се предлагат в две основни форми: пропорционална гаранция и безплатна замяна.

Пропорционалните гаранции осигуряват частично възстановяване на разходите въз основа на оставащия гаранционен период. Стига акумулаторът да се повреди в рамките на определен период от време.

От друга страна, гаранциите за безплатна замяна предлагат еднократна замяна в рамките на определен период. Обикновено става въпрос за рамките на първите няколко години от собствеността, без допълнителни разходи за потребителя.

Когато оценявате гаранциите за батерии, е важно да обърнете внимание на ключови фактори като продължителност на гаранцията, условия на покритие и изключения. По-дългата продължителност на гаранцията обикновено показва увереността на производителя в дълготрайността и ефективността на батерията.

От решаващо значение е обаче да се прочете дребният шрифт. Там ще откриете всички специфични условия или ограничения, които могат да анулират гаранцията. Сред често срещаните бележки са неправилен монтаж или небрежна поддръжка.

Освен това вземете предвид условията на гаранционното покритие относно специфичния тип на гаранцията. Въпреки че гаранцията за безплатна замяна може да осигури незабавно спокойствие, пропорционалната гаранция може потенциално да осигури по-добра дългосрочна стойност. Това важи особено в случаите, при които батерията се поврежда на по-късен етап от живота си.

Друг аспект, който трябва да се вземе предвид, е репутацията и надеждността на доставчика на гаранция. Изборът на батерия от реномиран производител с история на удовлетворяване на гаранционни претенции може да ви спести редица главоболия по и извън пътя.

И накрая, не забравяйте да регистрирате закупения акумулатор и да водите подробни записи на документацията, свързана с поддръжката и гаранцията. Това може да рационализира процеса на предявяване на гаранционни претенции и да осигури по-безпроблемно преодоляване на проблемните ситуации.

Цена

Когато става въпрос за закупуване на автомобилен акумулатор, разбирането на ценовата среда е от решаващо значение за вземането на информирано решение. Различни фактори влияят на ценообразуването в сферата на автомобилните батерии. Тук ще ви обърнем внимание на основните от тях.

Цените на автомобилните акумулатори могат да варират значително в зависимост от няколко фактора. Един от основните фактори, определящи цената, е видът на технологията на акумулатора.

Традиционните оловно-киселинни акумулатори обикновено са по-достъпни, което ги прави популярен избор за потребителите, които се съобразяват с бюджета.

По-новите технологии обаче (като например акумулаторите с абсорбирана стъклена подложка (AGM) и литиево-йонните акумулатори) обикновено са с по-високи цени. Това се дължи преди всичко на усъвършенстваните им функции и по-дългия им живот.поради усъвършенстваните си функции и по-дългия си живот.

Освен това цените на акумулаторите могат да варират в зависимост от репутацията на марката, предлаганите гаранции и включените функции. Батериите на добре познати и реномирани производители често са с по-високи цени. Те обаче в много от случаите могат да предложат по-добра надеждност и производителност в дългосрочен план.

Акумулаторите с по-дълъг гаранционен срок или с допълнителни функции могат да бъдат оценени по-високо спрямо редица свои аналози. Такива са например батериите с повишени ампера за студено зареждане (CCA) или резервен капацитет (RC).

Когато разглеждате цените на автомобилните акумулатори, е важно да намерите баланс между първоначалните разходи и дългосрочната стойност. Въпреки че първоначално изборът на по-евтин акумулатор може да изглежда рентабилен, той може да доведе до по-големи разходи по пътя. Особено ако акумулаторът се повреди преждевременно или изисква честа подмяна.

Обратно, инвестирането в по-качествен акумулатор с по-дълъг живот и по-добра производителност в крайна сметка може да ви спести пари в дългосрочен план. Именно затова си заслужава да направите своя избор внимателно.

Доверете се на реномираните търговци. Това ще ви осигури допълнително спокойствие, макар и на малко по-висока цена.

Как да използвате и поддържате акумулатора си възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за акумулаторните батерии. Сега сме спокойни, че със сигурност ще изберете най-доброто за своя автомобил.

Покупката обаче е само първата стъпка. Ако искате да извлечете максимума от своята нова придобивка, трябва да знаете как да я използвате и как да се грижите за нея. В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки в тази посока…

Употреба

Правилната грижа и вниманието към детайлите могат да бъдат от голямо значение за вашия автомобилен акумулатор. С тяхна помощ можете да увеличите не само продължителността на живота му, но и неговата ефективност.

Един от най-простите начини за запазване на заряда на вашия автомобилен акумулатор е да сведете до минимум ненужното електрическо натоварване. Изключвайте аксесоарите като светлини, радио и климатик, когато двигателят е изключен, за да намалите натоварването на акумулатора.

Изключително важно е да се избягват дълбоките разряди на акумулатора, когато това е възможно. Многократното разреждане на акумулатора под 20% от капацитета му може да доведе до сулфатизация. При този процес върху плочите на акумулатора се образуват кристали оловен сулфат, което намалява способността му да задържа заряд и съкращава живота на батерията.

Ако планирате да съхранявате автомобила си за по-дълъг период от време, помислете за използване на устройство за поддържане на акумулатора. Някакво зарядно устройство също може да ви е от полза.

Тези устройства помагат за поддържане на акумулатора зареден и предотвратяват саморазреждането му. По този начин ви гарантират, че той ще запази капацитета си през периодите на неактивност.

Ако не шофирате автомобила си редовно, стартирането му поне веднъж седмично може да помогне за поддържане на акумулатора зареден. Кратките шофирания от 20 минути или повече също могат да помогнат за попълване на заряда на акумулатора. Този период обикновено е достатъчен, за д апозволи алтернатора да зареди батерията.

Следете напрежението на акумулатора с помощта на мултицет или с помощта на инструмент за диагностика на автомобила, ако имате такъв. Здравият акумулатор трябва да поддържа напрежение от около 12,6 волта, когато е напълно зареден.

Ако забележите значителен спад в напрежението, това може да означава проблем с акумулатора или системата за зареждане. Съветът ни е да обърнете внимание на случая моментално.

Грижете се за акумулатора си и ще осигурите на своя автомобил максимална мощност.

Поддръжка

Пренебрегването на акумулатора може да доведе до преждевременна повреда и неочаквани повреди. Поддържайте батерията си редовно и ще си спестите серия главоболия.

Създайте си навик да проверявате редовно автомобилния си акумулатор, в идеалния случай на всеки няколко месеца.

Проверявайте за признаци на корозия по клемите на акумулатора, които могат да затруднят електропроводимостта и да доведат до проблеми със стартирането. Освен това търсете течове или повреди по корпуса на акумулатора. Тези проблеми могат да означават, че акумулаторът е в неизправност.

Натрупването на корозия по клемите на акумулатора може да възпрепятства потока на електричество и да повлияе на работата на акумулатора. Използвайте смес от сода за хляб и вода, за да почистите добре клемите, като осигурите добър електрически контакт. Телена четка или препарат за почистване на клеми може да помогне за отстраняване на упоритата корозия.

Ако разполагате с традиционен залят оловно-киселинен акумулатор, периодично проверявайте нивата на течността. Това важи особено при горещ климат, където изпарението на водата е по-често срещано.

Добавяйте дестилирана вода, ако е необходимо. Така ще можете да поддържате правилното ниво, обикновено точно над плочите. Не забравяйте да не преливате, тъй като това може да доведе до преливане на електролит по време на зареждането.

Уверете се, че батерията е здраво закрепена на мястото си, за да се предотвратят вибрации и движение по време на движение. Свободно закрепените акумулатори могат да причинят повреда на клемите и връзките. Това на свой ред води до електрически проблеми и преждевременна повреда на акумулатора.

За да си спестите проблемите, проверете скобата за закрепване на акумулатора и я затегнете при необходимост.

Винаги спазвайте препоръките на производителя за поддръжка на акумулатора и интервалите за подмяна. Различните типове и марки акумулатори могат да имат специфични изисквания. Затова е най-добре да направите справка с ръководството на производителя или да потърсите съвет от доверен механик.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за автомобилните акумулатори и техните особености, дойде време да изпълним обещанието си от началото. Представяме ви няколко от най-добрите батериите сред разнообразието от продукти на пазара в момента…пода

1. Varta Blue


Varta са един от най-големите производители на батерии изобщо. Техните акумулаторни батерии са достатъчно порядъчни и се справят повече от чудесно в редица ситуации. Varta Blue е акумулаторна батерия от среден клас. Капацитетът ѝ възлиза на 72 Ah. Батерията работи при напрежение от 12 V и подава стартов ток от 680 A. Продуктът работи в съответствие с най-високите стандарти за работа в Германия. Нейната технология с решетка PowerFrame осигурява по-здрава и по-надеждна конструкция. Съвместима е с повечето съвременни леки автомобили.
Купи сега

2. BOSCH S30


На второ място ви представяме BOSCH S30. Това е акумулаторна батерия от по-висок клас, която е готова да откликне на електрическите нужди на повечето съвременни леки автомобили. Батерията разполага с капацитет от 70 Ah и осигурява стартова мощност от 740 A. Bosch покриват всички съвременни стандарти за работа. Името на производителя е достатъчна гаранция за качество. Спрете ли се на този продукт – няма защо да се тревожите.
Купи сега

3. FIRESTORM


Представяме ви и една батерия, произведена от FIRESTORM. Продуктът не се слави с най-голямото име в автомобилната индустрия, но предлага някои доста добри свойства на своя бъдещ потребител. Батерията е проектирана с капацитет от цели 75 Ah и осигурява стартова мощност от 70 A. Подходяща е както за редица леки автомобили, така и за множество микробуси. Моделът е проектиран с помощта на технологията 3D Grid, която подобрява издръжливостта и гарантира минимален саморазряд. Акумулаторът разполага и с вградена защита от взрив.
Купи сега

4. Exide Premium


Exide Premium е акумулаторна батерия от малко по-различен порядък. Тя предлага на своя потребител капацитет от цели 100 Ah и стартов ток от 900 A. Производителят гарантира безопасност при всякакви метеорологични условия и безпроблемно запалване на автомобила. Продуктът е предназначен по-скоро за мощните дизелови и бензинови автомобили. Моделът е проектиран така, че да постигне максимална ефективност при минимални загуби на енергия и рискове.
Купи сега

5. Foton


Foton са произвели един страхотен акумулатор, който предлага на своите потребители капацитет от 95 Ah и стартов ток от 800 A. Тази автомобилна батерия е предназначена за по-големите моторни превозни средства от типа на микробусите. Подходящ е както за бензинови, така и за дизелови автомобили със среден или голям литраж на двигателя. Решетъчната технология на модела му осигурява доста висока стартова мощност, а капакът и ограничителят на пламъка предпазват батерията от аварии. Доверете ни се – с този акумулатор в никакъв случай няма да сбъркате.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Duracell Starter


Всички знаят името Duracell и емблематичното неуморно тичащо зайче. Е, производителят се грижи и за неуморно тичащите автомобили на пътя. Duracell Starter е един чудесен акумулатор, който е готов да откликне на нуждите на вашия лек автомобил или камион. Капацитетът на продукта възлиза на 62 Ah, а стартовият му ток – на 510 A. Това го прави подходящ по-скоро за машини с ниско към средно ниво на електрическа консумация. CA-CA технологията гарантира висока произовидтелност, дълъг живот и повишена издръжливост на самозаряда. Гаранцията на тази автомобилна батерия възлиза на 2 години.
Купи сега

7. GIGAWATT


Последната акумулаторна батерия, която ще споделим с вас, е произведена от GIGAWATT. Това е продукт от групата на Bosch, който предлага капацитет от 74 Ah и стартов ток от порядъка на 680 A. Самозареждането на акумулаторът е по-скоро слабо, което го прави особено надежден дори и при по-дълъг престой. Батерията се справя чудесно при всякакви атмосферни условия. Ниските температури не са проблем за нея. Високата експлоатация в градската среда и високите температури под капака също няма да ѝ се опрат. Продуктът е произведен със специална защита срещу изтичане на електролит и върви заедно с двугодишна гаранция.
Купи сега

3.4/5 - (13 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Иван пише

  Аз експлоатирам всеки акумулатор,като правило 10 години. Винаги купувам от най-евтините даже гледам да са на промоция от Кауфланд.
  Всеки да си прави изводите за себе си.
  Моля да ме извините,ако мнението ми не ви харесва!
  Сега търся нов акумулатор-12в/60 ач Предлагат ми “4max” и “фурия”(немски), съответно за 110 и 105 лева.,при условие че върна стария. Предлагат и ак с гел за 250 лева,но много трябва да се замисля

 2. Благовест Благоев пише

  Никъде не пише по колко години е гаранцията,за да се съобразим кой акумолатор да си купим,мен ме интересува за тези с технология AGM.

 3. ЕКС ченге пише

  Акумул.КРИГЕР има фабр.№ но никой не може да ми каже какво значи 11773331740.
  Ако някой знае моля пишете…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!