Всички категории

7-те Най-Добри Евтини Перални

Всеки път, когато стане въпрос за електротехника, отвсякъде ни заливат високите цени. Това, разбира се, се отнася и до пералните машини.

Уви, цената не винаги има значение за качеството!

Ние сме тук, за да разбием мита, че скъпото е по-добро. Отдавна не е нужно да похарчите огромно количество пари, за да получите нещо достатъчно надеждно.

В крайна сметка какво искат всички от една пералня? Да сложат вътре мръсните си дрехи и след известно време да ги извадят чисти и освежени.

Е, една бюджетна перална машина със сигурност може да свърши тази работа също толкова добре, колкото по-скъпите си конкуренти.

Тя може да не носи емблемата на някоя от престижните фирми или пък да не разполага с цял каталог от допълнителни функции. При всички обстоятелства обаче ще изпълнява основните си задължения и ще обслужи напълно пълноценно вашите потребности.

Сред евтините перални обаче, разбира се, може да попаднете на наистина нискокачествени продукти. Е, ние сме тук, за да ви предпазим от това.

В това ръководство ще откриете всичко необходимо, което трябва да знаете за евтините перални, преди да се сдобиете с една.

А най-долу специално за вас сме подбрали сред многообразието от продукти на пазара в момента няколко от най-добрите предложения.

Защо не е проблем да се сдобиете с евтина пералня в днешно време?

Съвременният човек живее на високи обороти и няма достатъчно време да пере на ръка.

Динамичната социална среда обаче често изисква от нас всеки ден да бъдем в различно и свежо облекло.

Това превръща пералните машини в неизбежен елемент от всяко едно домакинство.

И все пак не всеки има възможност да отдели голямо количество средства, за да си осигури това почти задължително удобство.

Пазарният свят зависи от потреблението. В крайна сметка много производители се стремят да привлекат и хората с по-ограничени финансови възможности за свои клиенти.

Именно затова на пазара започват да се предлагат различни достатъчни достъпни продукти. Производителят обаче трябва да печели. Това означава, че по-ниската цена на определен продукт обикновено означава по-ниски вложения.

Разбира се, никой не иска пералня, която в крайна сметка не му върши работа.

Хората са критични и държат на качеството. Това на свой ред повишава изискванията към производителите, които обаче междувременно се стремят да запазят ниските цени.

Именно затова днес имена като Indesit, Beko, Gorenje, Starlight, Crown, Whirlpool, Snaige и други застават зад висококачествени и достъпни електроуреди.

Тези брандове предлагат огромно многообразие от перални машини, сред които може да изберете онази, която най-много ви подхожда.

Със сигурност няма да ви се наложи да правите отстъпки в нито едно отношение, а същевременно няма да заплатите много.

Човек обаче лесно може да се изгуби в разнородните предложения на пазара. Ние сме тук именно за да ви помогнем при избора на точната бюджетна пералня за вас.

Кои са основните предимства и недостатъци на евтините перални?

Закупуването на по-евтина перална машина със сигурност има много плюсове.

Щом сте решили да се обърнете към бюджетните варианти обаче, трябва да сте наясно и какво вероятно ще загубите.

Подготвили сме тази секция, за да ви запознаем именно с основните предимства и ключовите недостатъци на бюджетните перални.

Предимства

На първо място, разбира се, трябва да поставим цената. Говорим за евтини перални, така че няма причина да увъртаме и признаваме, че ниската цена определено е най-голямото им предимство.

Но за колко по-ниска цена става въпрос? Пералните машини могат да достигнат до над 1000 лева.

Е, бюджетните варианти, които предлагат доста високо качество, могат да бъдат над 2 пъти по-евтини. В крайна сметка няма нужда да отделяте толкова много пари, за да се сдобиете с пералня, която върши работата си напълно подобаващо.

От друга страна, това, че евтините перални нямат чак толкова много функции, до известна степен всъщност играе за тях.

Те обикновено са по-просто устроени машини, което означава, че на практика има по-малко елементи, които потенциално може да се развалят. А, естествено, всеки иска електроуредите му да оцелеят възможно най-дълго, нали?

Така или иначе, освен ако нямате някакви специални нужди, с една евтина пералня надали ще се почувствате ощетени откъм липса на функции.

Очаква се всяка съвременна перална машина да може да обслужи прането ви на различна температура и с различна скорост. В крайна сметка с една бюджетна пералня отново ще можете да се насладите на приятно меки и чисти дрехи.

Освен това вероятно би ви било по-лесно да използвате една обикновена пералня. Много от по-скъпите перални са оборудвани с досадни и объркващи дисплеи, които вместо да улесняват потребителите, всъщност ги затормозяват.

И не на последно място – може да откриете евтините перални навсякъде. Много от по-специализираните модели вероятно ще ви се наложи да поръчвате от чужбина или да издирвате по магазините.

Напълно прилични бюджетни варианти обаче може да намерите почти навсякъде. Често са ви нужни само няколко кликвания в интернет.

Недостатъци

Макар и да е неприятно за признаване, за жалост, цената все пак има значение. Когато не е изкуствено надута, тя говори за по-сериозна инвестиция от страна на производителя, което в крайна сметка повишава качеството.

Има вероятност по-скъпите перални да перат една идея по-фино и внимателно. Освен ако няма да перете извънредно деликатни материи обаче, надали ще усетите каквато и да е разлика.

Макар и достатъчно, по-евтините перални машини не са чак толкова икономични, колкото своите скъпи конкуренти. Разликите обикновено не са твърде големи, но все пак с бюджетна пералня консумацията на ток и вода вероятно ще бъде една идея по-висока.

Със сигурност можете да намерите достъпна пералня с по-голям капацитет, но тези продукти са рядкост. Обикновено, за разлика от някои по-скъпи модели, евтините перални събират стандартните 5 кг пране. Освен ако не обслужвате извънредно голямо домакинство обаче, повече не са ви и нужни.

Съвременните перални машини като цяло не са особено шумни. И все пак по-бюджетните варианти вероятно ще бъдат малко по-шумни.

И, на последно място, може би най-големият недостатък на евтините перални, е, че не предлагат чак такова разнообразие от функции.

Както вече ви споделихме, те със сигурност добре ще вършат основната си дейност във всички необходими варианти. Ако имате специфични нужди обаче, може би една бюджетна машина няма да успее да се погрижи за тях.

В крайна сметка всичко опира до това от какво имате нужда вие самите.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате пералня?

Е, вече сте наясно с предимствата и недостатъците на евтините перални. Както сами виждате, достъпните модели няма да ви разочароват и определено си заслужава да спестите, избирайки такъв.

Пералните машини обаче като цяло имат доста характеристики, които трябва да вземете предвид по време на търсенето си. Сега ще се постараем да ви запознаем с най-ключовите от тях.

Вид

Пералните машини се разделят на няколко вида, от една страна, спрямо начина, по който работят, и от друга, спрямо начина, по който се зареждат.

Нека да започнем с полуавтоматичните перални. Те са по-просто устроени и именно това държи цените им ниски.

Тези перални обикновено имат функции както за пране, така и сушене, но изискват повече човешка намеса. Конструкцията им се състои от две отделения, едното от които е за пране, а другото – за сушене.

След като пералнята приключи с прането, дрехите трябва да бъдат преместени в отделението за сушене. Именно тук се изисква човешко присъствие и това прави употребата на тези машини по-тромава и непредпочитана.

От друга страна, автоматичните перални на свой ред се разделят на два вида според начина, по който се зареждат. Съответно има перални, които се зареждат отпред и такива, които се зареждат отгоре.

Веднъж заредени и настроени, тези модели работят напълно автоматично. От вас се изисква единствено да вкарате прането си заедно с перилните препарати, да настроите програмата, да оставите машината да си свърши работата, след което да извадите изпраните си дрехи.

Много от тези перални имат функция за сушене, но, разбира се, това повишава цената им.

Както се досещате, при единия вариант на автоматичните перални имате достъп до барабана отгоре, а в другия – отпред.

Пералните със зареждане отгоре като цяло са по-евтини, но не са чак толкова разпространени в България. Те нямат толкова много функции, но обикновено перат за по-кратък период от време, а и не ви се налага да се навеждате, когато ги използвате.

От друга страна, пералните машини със зареждане отпред не случайно са най-популярните. Те предлагат най-голяма икономичност, доста бързо изпиране, по-голям капацитет и огромен набор от допълнителни програми, които може да използвате.

На пазара със сигурност може да попаднете на доста примамливи предложения измежду тези модели.

Капацитет

Капацитетът на една перална машина се отнася до количеството дрехи, които може да изперете наведнъж. Разбира се, той зависи до голяма степен от обемът на самата пералня.

Капацитетът на пералните обикновено се измерва в килограми. Имайте предвид обаче, че някои от домашните ви тъкани като спалното бельо вероятно ще бъдат леки, но доста обемни. От друга страна, дънковите материи заемат по-малко място, но пък са доста тежки.

Препоръчваме ви, дори и да не сте достигнали максималното тегло, което пералнята ви може да понесе, да не пълните барабана повече от една трета. Така прането ви ще бъде по-лесно, а и по-качествено.

Както е при повечето неща, и най-подходящият капацитет за вас ще зависи от вас самите.

Ако обслужвате голямо домакинство и перете веднъж-два пъти седмично, вероятно пералня с по-голям капацитет би ви свършила по-добра работа. Ако обаче предпочитате да пускате пералня по-често, нямате нужда от кой знае колко голяма машина.

Още нещо – не забравяйте, че в крайна сметка различните тъкани е препоръчително да се перат на различни програми. Това означава, че така или иначе вероятно няма да успеете да достигнете максималния капацитет на пералнята си.

Функции

Съвременните перални машини предлагат доста голямо разнообразие от функции. Именно благодарение на правилните настройки можете да направите прането си максимално прецизно и ефикасно.

По-модерните перални предлагат конкретни програми за пране на всякакъв тип груби и фини материи. Разбира се, бихте могли да настроите режима на работа на своята пералня и собственоръчно, ако имате някакви специфични изисквания.

Дори съществуват такива перални машини, които благодарение на специални сензори могат сами да се ориентират как да изперат прането ви. Има перални, които сами регулират температурата на водата или могат да бъдат настроени да се включат автоматично в определен момент.

Някои модели дори предлагат опция за запаметяване на индивидуалните ви програми. Машините, които предлагат такова широко разнообразие от възможности за прецизни настройки, обаче обикновено ще ви струват по-скъпо.

Повечето бюджетни перални така или иначе се предлагат със стандартизирани програми, които със сигурност ще успеят да се справят с особеностите на вашето пране.

Тези програми включват използването на различно количество вода с определена температура и различно темпо, както и различни обороти в минута. Много от достъпните машини дори ви предлагат опции за изпиране с различна бързина.

Имайте предвид обаче, че една по-евтина пералня вероятно няма да пере чак толкова бързо, колкото някоя по-скъпа машина. И все пак повечето перални предлагат доста богато разнообразие от програми с различна дължина.

Винаги обаче внимавайте с настройките, които задавате на своята пералня, освен ако не искате да се разделите с някоя от любимите си ризи или рокли!

Със сигурност ви е известно, че водата с по-висока температура като цяло изчиства дрехите по-добре. Някои по-деликатни тъкани обаче не бива да се перат на прекалено високи температури, защото в противен случай ще пострадат. Същото се отнася и до прекалено високите обороти в минута.

Дизайн

Поради липса на място на много от пералните им се налага да се впишат в нечий интериор, независимо дали става въпрос за кухня, баня, тераса или мокро помещение.

Съвременните перални машини като цяло са доста стилни и футуристично изглеждащи електроуреди.

Няма значение каква е цената на модела, вашата пералня надали ще се превърне в неприветлива част от дома ви.

Разбира се, тъй като това все пак са доста обемни електроуреди, от вас самите зависи да се погрижите за вписването им в атмосферата на дома ви.

Пазарът днес предлагат не само широко цветово многообразие, но и много иновативни варианти за сливане с интериора.

Можете например предварително да осигурите място на пералнята в новата си кухня, като ѝ подготвите специално един достатъчно голям шкаф.

Ако пък в дома ви няма предварително предвидено място за тази машина, винаги можете допълнително да си купите перален шкаф. Той доста прилича на секция, под която можете да поставите пералнята си. Освен това можете да го използвате за удобно съхранение на различни перилни принадлежности.

Единственият минус е, че за да можете да ползвате такъв перален шкаф, вашият модел трябва да се отварят отпред.

Производителите на перални обаче се вслушват в изискванията на модерния интериорен дизайн.

Както много други електроуреди, има перални, предварително проектирани за вграждане, което елегантно да ги превърне в част от дома ви.

Това вероятно ще ви струва малко повече, но пък винаги може да попаднете и на достатъчно добри достъпни варианти.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за евтините перални машини, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Пералня Star-Light WMV-710D


Тази пералня е с енергиен клас А+++, което означава, че работи според най-високите стандарти за енергийна ефективност. Капацитетът ѝ възлиза на цели 7 кг, което го прави необичайно голям. Освен че може да изберете кога точно да започне прането ви, тази машина ви предлага избор измежду 15 най-разнообразни програми. При всички обстоятелства ще се справи прекрасно с всички тъкани, които решите да ѝ доверите. А най-бързото ѝ изпиране трае само 15 минути!
Купи сега

2. Пералня Slim Indesit BWSA51051WEEN


Indesit са един от доказалите се производители на перални машини. Този продукт ви предлага цели 8 допълнителни функции и защити и 16 програми за различни видове пране. Машината ще се справи с дрехите ви идеално, стига да не надвишавате 5-те ѝ килограма капацитет. Барабанът ѝ може да се върти с цели 1000 оборота в минута. По отношение на енергийната ефективност тази пералня отстъпва малко на предходната със своя енергиен клас А++.
Купи сега

3. Пералня Slim Beko WUE 6512 BWW


Пералнята Slim Beko WUE 6512 BWW е изключително стабилна и предлага огромно разнообразие от функции и програми. Най-бързото ѝ пране трае само 14 минути, а специалната икономична програма пере за малко повече от 3 часа. Не е прекалено шумна, а при това капацитетът ѝ възлиза на цели 6 кг, докато барабанът може да достигне до въртене със скорост 1000 оборота в минута. Подходяща е за всяко домакинство и има специална защита от деца.
Купи сега

4. Пералня Crown AL 80T


Тази перална машина е един доста балансиран избор. Цената ѝ определено е в долния край на скалата, а същевременно тя ви предлага 15 програми за изпиране. Сравнително компактна и тиха е, което я прави подходяща за инсталиране в кухня или баня. Барабанът ѝ се върти с максимална скорост от 800 оборота в минута, а капацитетът ѝ е 5 кг. Тази машина безпроблемно и без особени усилия със сигурност ще се справи с прането на едно обикновено домакинство.
Купи сега

5. Пералня Gorenje WP60S3


Пералната машина на Gorenje модел WP60S3 има 6 кг капацитет. Възможностите ѝ са доста широки и са събрани в 16 програми за изпиране, които гарантирано ще обслужат всичките ви потребности. Това е една сравнително голяма машина, но сме убедени, че в дома ви ще се намери място за нея. Барабанът ѝ се върти с максимална скорост от 1000 оборота в минута. Тази пералня гарантира стабилност, издръжливост и ефективност.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Пералня Whirlpool FFS7238WEE


Възможностите на тази перална машина вдигат летвата една идея по-високо спрямо останалите. Цената ѝ е малко по-висока, както и размерите ѝ, но пък тя ви предлага максимална скорост от 1200 оборота в минута и капацитет от цели 7 кг. Енергийната ѝ ефективност е от най-високия енергиен клас А+++, а освен това пералнята предлага на своите потребители огромно разнообразие от различни програми, които да обслужат всичките ви перилни нужди. Машината е оборудвана със система за защит от деца, систем за откриване на пяна, както и електронна система за баланс.
Купи сега

7. Пералня Snaige SNF


Тази пералня с предно зареждане е сравнително компактна и разполага с прилична мощност. Ако се спрете на нея, ще си спечелите 15 различни програми за всякакъв тип изпиране. Освен това има специална функция за отложен старт, при която може да изберете между 3, 6, 9 и 12 часа, с които да забавите изпирането на дрехите си. Енергийната ѝ ефективност е от енергиен клас А++, което прави от тази перална машина един доста практичен и ефективен избор.
Купи сега

2/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!