Всички категории

7-те Най-Добри Хладилници с Ледогенератори

Обичате напитките си с кубчета лед, но нямате място в кухнята за специална машина?

Е, в такъв случай хладилниците с ледогенератори са чудесно решение!

Кубчетата лед са изключително практични и намират приложение в домашни и професионални условия. В днешно време се използват както за освежаващи алкохолни и безалкохолни напитки, така и за замразяване на меса и други готварски продукти.

Ако сте сред почитателите на качествените питиета или кулинарията, то вероятно познавате неприятното чувство, когато ви трябва лед, но не можете да си го набавите.

Някои използват пластмасови формички и еднократни специални торбички, а тези с повече място в кухнята се насочват към отделните ледогенератори.

Ръчнонаправеният лед, обаче, отнема много време и усилия и често не се получава добре. Специалните машини за лед, пък, заемат място и също изискват време, за да произведат достатъчно количество лед.

Ето затова мнозина предпочитат хладилниците с ледогенератори.

Те са практични и удобни, тъй като съчетават два полезни уреда в едно. Повечето домове така или иначе разполагат с поне един хладилник, а ледогенераторът само допълва неговата функционалност.

Вероятно вече се чудите дали имате нужда от подобен хладилник или сте решили да си купите такъв, но не знаете откъде да започнете. Е, попаднали сте на правилното място!

В това ръководство ще ви представим най-важната информация, с която трябва да се запознаете преди да се запътите към магазина. Накрая сме ви подготвили и някои предложения за най-добрите хладилници с ледогенератори на българския пазар към момента.

Какво представлява хладилникът с ледогенератор и какви са ползите от него?

Както може би се досещате, отличаващата характеристика на тези хладилници е, че са снабдени с машини за лед. Най-често тя е разположена от външната страна на вратата, за да имате постоянен и лесен достъп до кубчетата лед.

При много от хладилниците машината за лед е в комбинация с диспенсър за вода, който филтрира водата и я предлага в различни температури. Разбира се, подобна комбинация увеличава функционалността на хладилника и предлага повече удобства.

Този вид хладилници стават все по-популярни и намират приложение във все повече домове и заведения.

В случай, че все още не сте убедени в тяхната практичност ви препоръчваме да обмислите следните им предимства.

Удобство

Повечето ледогенератори, вградени в хладилниците, работят на автоматичен принцип. Това означава, че ще имате готови ледени кубчета по всяко време.

Независимо дали сте си приготвили самостоятелна разхлаждаща напитка или сте домакин на голямо коктейлно парти – излишно е да се притеснявате! Ще можете на момента да направите желаните питиета, без да разливате вода и да цапате ръцете си.

С ледогенератора ще си спестите неловките моменти когато сте забравили да напълните торбичките за лед и не разполагате с кубчета за гостите ви. Няма да се налага и да чакате дълго време, както става при формичките, в които водата трябва да замръзне.

Ако използвате ръчни материали за лед знаете колко трудно се вадят кубчетата от тях. При премахването на леда формичките често се чупят, а торбичките се късат и парчета найлон остава по кубчето. При ледогенераторите такава опасност няма.

Разбира се, съществуват и специални машини за лед, които, обаче, заемат допълнително място. Мнозина избират хладилниците с ледогенератор, защото вече имат прекалено много уреди в кухнята или не разполагат с широко жилище.

Отлично качество

Както вече споменахме ледогенераторите в хладилниците често са комбинирани с диспенсъри за вода. Те, от своя страна, имат филтри за пречистване на течностите, които ще влязат в употреба и при машините за лед. Така от водата се премахват различни вредни вещества като меркурия например.

Ако ледогенераторът на хладилника ви е в изправност може да сте сигурни, че ледчетата ще са с правилна форма и ще са по-чисти.

Това е изключително важно когато ги използвате за приготвянето на напитки. В случай, че ледчетата са от мръсна вода, то тя ще отдели бактериите в напитката ви и ще промени нейния вкус при разтапянето.

Е, благодарение на ледогенератора подобна опасност не съществува – напитката ви ще остане чиста и ще запази първоначалния си вкус.

Какво трябва да обмислите преди избора на хладилник с ледогенератор?

Очевидно хладилникът с ледогенератор е сериозна инвестиция, която трябва да ви служи добре в продължение на години. Поради тази причина не е препоръчително да прибързвате с избора на продукт, тъй като необмислената покупка може да се окаже крайно неподходяща.

За да сте сигурни, че средствата ви няма да са отишли на вятъра, е нужно да обмислите някои условия още преди да пристъпите към избора на продукт.

Нужди

Когато става въпрос за подобна покупка трябва да сте наясно с това какви са вашите лични нужди.

Важно е да вземете предвид недостатъците на това хладилникът ви да има ледогенератор, за да прецените дали ползите от него си струват търпението и усилията.

Всички ледогенератори неминуемо заемат място и от вътрешната страна на хладилника. Все пак, за да работят качествено, те имат нужда от по-обемни части и няма как да се вместят в самата врата на хладилника.

Това означава, че ще трябва да направите компромис с наличното място за съхранение на хранителни продукти.

Освен това при всеки ледогенератор съществува опасност от течове и повреди. В допълнение те използват допълнително електроенергия и ще окажат поне малко влияние на сметките ви.

Ето тук идват вашите предпочитания. Ако сте от хората, които предпочитат напитките си с лед и знаете, че редовно ще използвате ледогенератора, то всички тези недостатъци са незначителни пред ползите от него.

В случай, че няма да прибягвате до ледогенератора често, то може би той ще е излишен за вашето жилище. По-удачно би било да се насочите към някои от другите хладилници, които предлагат различни полезни функции.

Бюджет

След като сте определили нуждите си е време да предвидите и бюджета, с който разполагате.

Паричните ви средства задължително трябва да са съобразени с продукта.

Ако живеете сами и знаете, че ще използвате съоръжението самостоятелно, то вероятно няма нужда да влагате огромни средства за голям и мощен хладилник.

Подобни големи съоръжения обикновено се предлагат на доста по-висока цена. Такава скъпа покупка ще бъде оправдана ако живеете с голямо семейство или търсите хладилник за професионална среда като заведение или офис.

Когато уточнявате наличния бюджет не бива да забравяте и допълнителните разходи след покупката на хладилника. Все пак в бъдеще ще се наложи да плащате и за използваната електроенергия, както и за поддръжката и евентуални поправки в случаи на повреда.

Важно е да изчислите дали може да си позволите всички тези разходи, които идват заедно с хладилника. Ако смятате, че избраният продукт ще натоварва прекалено вашия джоб, то по-удачно е да се насочите към по-евтин компромисен вариант.

Кои характеристики трябва да вземете предвид при закупуването на хладилник с ледогенератор?

Както вече се досещате, нуждите и бюджетът ви не са единствените условия, които ще определят вашата покупка.

На пазара се предлага широко разнообразие от хладилници с ледогенератори, затова е нормално да изпитате затруднения в избора.

За ваше улеснение сме подбрали най-важните спецификации на този вид хладилници, които е добре да обмислите при подбора на вашата нова придобивка.

Размер

Големината на хладилника с ледогенератор задължително трябва да бъде съобразен с наличното място във вашето жилище.

Тук трябва да вземете предвид не само размера на кухнята, в която ще помещавате хладилника, а и самото му разположение спрямо другите уреди.

Не забравяйте да предвидите и преноса на хладилника. Уверете се, че избраното от вас съоръжение ще се вмести през коридорите, вратите и стълбите, за да стигне до вашата кухня.

Когато измервате място за вашия хладилник е удачно да осигурите и място за отварянето на вратите. Освен това е удачно той да бъде на разстояние от поне 2-3см. от всяка страна, за да има добра вентилация.

Размерът на хладилника е свързан и с неговия капацитет.

Важно е да обмислите колко място за съхранение ви е нужно.

В случай, че живеете сами можете да се насочите към хладилник с по-малък капацитет. Ако, обаче, сте член на голямо семейство, се уверете, че наличното място ще бъде достатъчно за всички хранителни продукти.

Врати

Хладилниците се различават значително по разположението на вратите.

Традиционните хладилници са с фризер в горната част.

Това означава, че хладилното отделение е отдолу и ще се налага да се навеждате, за да стигнете повечето често използвани продукти. За сметка на това, тези хладилници предлагат доста повече място за съхранение в тясно и компактно пространство.

Тези, чиито фризер е в долната част, са една идея по-удобни.

Тъй като хладилната част се използва далеч по-често, тя е разположена на нивото на очите за максимално лесен достъп. Този комфорт, обаче, обикновено се предлага на по-висока цена.

Хладилниците с френски врати са едни от най-удобните на пазара.

При тях фризерът е в долната част, а хладилното отделение горе разполага с две врати. Често двете части са разделени от допълнително чекмедже.

Предимството на тези съоръжения е, че може да отваряте само една част от хладилника без да изпускате студения въздух навън. Те също спестяват място , тъй като вратите се отварят с по-малък размах.

Двукрилните хладилници са едни от по-модерните и атрактивни модели.

При тях фризерът се намира от едната страна, а хладилникът – от другата. Именно те най-често разполагат с диспенсъри за вода и ледогенератори, тъй като фризерът е достатъчно обширен и машината може да се разположи на удобно място.

За сметка на това, обаче, те не са много ефикасни що се отнася до потреблението на енергията и мястото за съхранение. Тъй като рафтовете и в двете отделения са по-тесни и дълбоки, достъпът до продуктите в дъното им се оказва трудна задача за някои.

Не на последно място трябва да споменем и вградените хладилници.

Те са компактни и могат да се вместят в почти всеки по-голям шкаф или плот в кухнята. Неговото предимство е, че се слива с останалата мебелировка и можете да го съчетаете с другите съоръжения в кухнята.

Разположение на ледогенератора

След като обсъдихме вратите е време да обърнем внимание и на самия ледогенератор.

Повечето машини за лед са разположени от външната част на вратата.

Така се осигурява лесен и постоянен достъп до ледчетата, което е за предпочитане ако често ги употребявате. При тези машини не се налага да отваряте самото хладилно или фризерно помещение всеки пък, когато искате да си приготвите освежаваща напитка.

Външните ледогенератори, обаче, са по-уязвими към бактерии и замърсявания. Освен това при тях възможността от течове е по-голяма.

Вградените ледогенератори се помещават от вътрешната страна на вратата или в дъното на самия фризер.

Те са подходящи за кухни с минималистичен изглед, тъй като вратите на хладилника ще бъдат с изчистен дизайн без допълнителни съоръжения. Още едно тяхно предимство е, че не заемат място от хладилната част и ще имате повече пространство за съхранение на хранителни продукти.

От друга страна, обаче, всеки път щом имате нужда от ледчета ще трябва да отваряте фризера. Това ще изкарва част от студения въздух навън и хладилникът ще трябва да работи допълнително, за да компенсира загубата.

Енергоспестяемост

В днешно време всички хладилници на пазара са далеч по-ефикасни от продуктите отпреди десет години.

Въпреки това те се различават значително що се отнася до употребата им на енергия.

Както вече споменахме хладилниците с ледогенератори харчат една идея повече от нормалните такива. Именно затова е важно да обърнете специално внимание на енергоспестяемите качества на продукта.

Всички хладилници на пазара се продават с етикет, който показва енергийния клас на продукта спрямо европейските норми. Най-високият и енергоспестяем клас е А, докато най-ниският и най-малко предпочитан е клас G.

На същия етикет ще откриете и годишното потребление на енергия, изчислено в киловат на час (kW/h). Ще бъдат указани и емисиите на въздушен шум, измерени в децибели (dB).

Функции

Разбира се, ледогенераторите не са единствените полезни приставки, които един хладилник може да притежава.

Дори и да сте се насочили към хладилник с ледогенератор е добре да обмислите и допълнителните му функции, за да сте сигурни, че продуктът ще върши възможно най-пълноценна работа.

Повечето подобни съоръжения разполагат с поне едно допълнение за запазване на свежестта на продуктите.

Това може да са изпарители и вентилатори, които регулират нивата на влажност и предотвратяват разпространението на миризми от едно отделение в друго.

Друга опция са пречиствателите на въздух. Те премахват бактериите и мухъла от вътрешната част на хладилника, за да не попаднат мръсотиите върху храната ви.

Повечето модерни хладилници разполагат и със специални отделения за свежо съхранение. Те образуват вакуум, чрез който запазват храната прясна за по-дълго време.

Хладилниците могат да бъдат снабдени и с контрол на температурата.

Това ще ви позволи сами да решавате колко студени да бъдат отделните части на съоръжението. Може да настроите някое отделение да бъде по-студено от другите, за да държите в него месо или млечни продукти например.

Не бива да подценявате и регулируемите етажерки, както и поставките за яйца и бутилки.

С тях съхранението на хранителните продукти и почистването на хладилника ще са далеч по-лесни задачи.

Как да се грижите за хладилника с ледогенератор?

Освен редовната поддръжка на самия хладилник и фризер, никога не бива да забравяте и машината за лед.

Натрупаните бактерии и мръсотии по нея могат да доведат до замърсяване на самия лед, да намалят ефикасността на ледогенератора или да повредят някоя част от него.

Самите ледчета пък може да станат безформени, мътни или със странна миризма, поета от храната в хладилника.

За да предотвратите всичко това е нужна редовна поддръжка. Препоръчително е да почиствате ледогенератора поне веднъж месечно.

Преди да пристъпите към почистването трябва да се уверите, че ледогенераторът е изключен от захранването.

Някои машини за лед работят със захранваща летва, която се вдига автоматично щом контейнерът се напълни с ледчета и предотвратява препълване на генератора.

Ако ледогенераторът ви не разполага с такава летва, която да вдигнете, потърсете копче за изключване от задната страна на машината.

В случай, че все още изпитвате съмнения дали ледогенераторът все още работи, най-добре е да изключите целия хладилник от захранването.

Следващата стъпка е да изкарате контейнера за лед.

При някои машини той се издърпва като шкафче. При други, пък, трябва да се издърпа отгоре или отдолу.

След като премахнете контейнера можете да почистите вътрешността на машината в хладилника с парцал и топла сапунена вода.

По същия начин изчитете и самия контейнер, а ако продуктът го позволява може да го пуснете и в миялната.

Преди да върнете контейнера на мястото му е удачно да минете още веднъж всички части и самата машина със сух парцал, за да не остане влага. Ако оставите вода то тя може да замръзне и да попречи на ледогенератора да работи качествено.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на новия ви хладилник с ледогенератор.

В случай, че все още се колебаете, ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения

1. Хладилник с фризер Samsung RB33J3830SA/EFТози продукт е с капацитет от 321л. и разполага с хладилно помещение отгоре и фризер в долната част. Вътрешността е с LED осветление, което не хаби от мощността на уреда, а технологията No Frost предотвратява замръзването на хранителните продукти.
Разполага с четири рафта от закалено стъкло в хладилната част, както и четири регулируеми рафта на вратата. Фризерът също разполага с три допълнителни отделения. Снабден е още със специално помещение за свежо съхранение, както и с поставки за яйца и бутилки.
При евентуално спиране на тока хладилникът може да запази температурата в продължение на 20 часа. Съоръжението има също аудио сигнал за забравена отворена врата, както и LCD дисплей и диспенсър за вода от външната страна на вратата.
Купи сега

2. Хладилник с фризер Beko RCNE560K40DXBNСледващото ни предложение е с общ капацитет от 510л. и е със същото разположение на вратите – хладилник отгоре и фризер отдолу. Разполага с инверторен компресор, който прави работата му изключително тиха. В охладителното отделение има вентилатор, който да разпространява въздуха равномерно.
Хладилникът разполага също с врати, чиято посока на отваряне може да се сменя, както и LED осветление. Освен отделенията за свежо съхранение и поставките за яйца и бутилки, във вътрешната част ще откриете и регулируеми рафтове от закалено стъкло.
От външната страна на вратата има диспенсър за вода, а във фризера се намират специални формички за лед.При забравена отворена врата хладилникът ще ви предупреди чрез звукова аларма, а ако температурата вътре се промени рязко ще видите и светлинен сигнал.
Купи сега

3. Хладилник с фризер LG GBF71PZDMNФризерът на този хладилник също се намира в долната част, а на вратата на горната част ще откриете сензорен екран и диспенсър за вода. Посоките на отваряне на вратите могат да се променят, а при евентуално спиране на захранването съоръжението може да работи в продължение на 16 часа.
Хладилникът е с капацитет от 337 литра. В хладилното отделение има общо шест рафта, а фризерът е с три части. Продуктът разполага също с функции за контрол на температурата, аларма за забравена отворена врата, заключване за деца, както и свързване с Wi-Fi за Smart диагностика.
Купи сега

4. Хладилник с фризер Heinner HC-V270SWDF+Следващото ни предложение е хладилник с общ капацитет от 268л. Той разполага с общо шест рафта, както и три отделения във фризера, поставка за яйца, отделения за свежо съхранение и тави за лед.
Освен дозатора за вода, хладилникът е снабден с LED осветление, регулируем термостат и отделение за бързо замразяване на хранителни продукти.
Купи сега

5. Хладилник с фризер Finlux SBS-959Този хладилник с общ капацитет от 514л. Разполага с общо шест рафта в хладилната част и шест отделения във фризера. Системата No Frost предотвратява замръзването на хранителните продукти, а енергийният клас А+ гарантира ефикасна работа на продукта без излишни разходи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Хладилник с фризер Whirlpool W7 911O OX H AQUAТози продукт е с хладилна част на нивото на очите и фризер в долната част, като общият капацитет на двете отделения е 360л. От външната страна на вратата ще откриете диспенсър за вода и сензорен екран, а самото покритие на хладилника е против пръстови отпечатъци, прах и драскотини.
Вътре ще откриете стъклени регулируеми рафтове, както и отделения за съхранение на плодове, зеленчуци и месо. LED осветлението допълнително спестява енергия, а за още по-ефикасна работа хладилникът разполага с регулируема температура, функции за бързо замразяване и No Frost технология.
Купи сега


7. Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQBПоследното ни предложение е стилен черен хладилник с капацитет от 330л. Снабден е с редица полезни системи: No Frost за равномерно разпределение на температурата, LED осветление за ясна видимост и ниско потребление на енергия, както и компресори и вентилатори със Cycle Balancing за минимално количество шум по време на работа.
Посоката на отваряне на вратите може да се регулира. Във вътрешността ще откриете общо седем стъклени рафта и допълнително отделение за свежо съхранение на плодове и зеленчуци.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!