Всички категории

8-те Най-Добри Циркуляри за Метал

Ако се занимавате с обработката на каквито и да е материали, със сигурност знаете колко важни са подходящите инструменти.

А металът, както се досещате, е един от най-претенциозните материали и следователно изисква по-специално отношение. Да, с него се работи трудно.

Ако се снабдите с подходящия циркуляр за метал обаче, ще можете да направите с парчето пред себе си, каквото поискате.

Що се отнася до принципа на работа, тези машини не се различават особено от всички останали циркулярни устройства.

Те отново задвижват мощно назъбено колело на роторен принцип и с негова помощ могат да срежат в общи линии всичко.

Какво трябва да знаете за циркулярите за метал?

Независимо дали ще ги срещнете в преносим, или настолен вариант, циркулярите за метал винаги ще се свеждат до този основен механизъм на работа.

Ако искате да научите повече за останалите видове циркуляри, можете да разгледате статиите ни за: Най-Добри Банциги, Най-Добри Ръчни Циркуляри и Най-Добри Настолни Циркуляри.

Това, което отличава тези машини, е преди всичко тяхната сериозна мощност, а заедно с нея и по-значителните им размери.

Обикновено тези модели се фиксират на определено място и обработваният материал се носи при тях. Техният диск се спуска към парчето метал и прави с него, каквото го накарате. Комбинацията от подходящ циркуляр за метал със съответните настройки може да се справи в общи линии с всичко, дори с неръждаемата стомана.

Както е при повечето инструменти от подобен порядък, цените на различните модели ще варират в зависимост от техните особености. Как тогава да изберете възможно най-подходящия продукт, така че да свършите работата си подобаващо?

Възможно е (макар и немного вероятно) да ви се налага да обработите дадено парче метал, така да се каже, инцидентно. В този случай би било добра идея да се насочите към някой по-базов модел, който да изпълни основните си функции.

В случай че редовно се занимавате с металообработка обаче, разбира се, ще си струва да инвестирате в някоя по-сериозна машина.

Нещо, за което трябва да следите и в двата случая обаче, е моделът, с който работите, да е проектиран със затворен корпус.

По този начин двигателят ще се предпази от потенциални повреди, причинени от множеството куршумоподобни метални стружки, хвърчащи във всевъзможни посоки.

Циркулярните триони се държат с две ръце. Така имате възможност да поддържате острието и да го водите през обработвания материал.

Трионът винаги се използва с движение “отблъскване”. Задната част на острието е покрита от предпазител, който се движи, за да обгради острието в зависимост от положението на обработвания детайл. Горната част на пък е покрита от неподвижен предпазител.

Повечето модели имат допълнителна дръжка, която ви дава възможност да позиционирате ръката си по възможно най-добрия начин. Освен това много от съвременните модели вървят и с различни системи от направляващи релси, които ви позволяват да подравнявате линиите на рязане.

Разбира се, всеки елемент от машината е важен.

Детайлите променят цялостната картинка. Когато си подбирате циркуляр за метал обаче, обърнете специално внимание на неговото острие.

Правилно подбраното острие ще ви осигури не само желаните разрези, но и безопасния работен процес. Задължително е да се използват само остриета и дискове, предназначени за рязане на метал.

Съществуват множество професионални дискове за циркуляри, които са идеални за рязане на всевъзможни материали. Само изброяваме някои от тях: алуминий, мед, олово и други цветни метали. Специалните диамантени дискове пък дори могат да се справят с неръждаемата стомана.

Струва си да отделите време и на още някои особености, когато си избирате подходяща машина. Сред тях са: размерът на машината, диаметърът на острието, възможностите за наклон, скоростта на въртене, мощността и др. Можете да научите повече подробности от статията ни за Най-Добри Циркуляри.

Как да използвате циркуляра си за метал по най-добрия начин?

Както добре знаете, ние винаги се стараем да сме ви максимално полезни. Именно затова в тази секция преди да ви представим водещите продукти в областта сме ви подготвили няколко ключови съвети и насоки, които да направят употребата ви на един циркуляр за метал възможно най-ефикасна.

Това все пак са претенциозни машини, работата с които изисква специална подготовка. И разбира се, ако цените достатъчно високо пръстите си, винаги трябва да сте изключително внимателни, когато използвате своя циркуляр. Но по същество…

Винаги носете предпазно оборудване!

Работата с един циркуляр (независимо от какъв вид) винаги крие своите рискове. Ако искате да ги избегнете, трябва да сте готови за тях.

Цените ли здравето и физическата си цялост, задължително носете подходящо предпазно оборудване. Стандартният спортен екип включва предпазни средства за очите, ръцете и ушите.

Препоръчва се също носенето на дълги ръкави и по-плътни материи – те ще ви помогнат да предпазите кожата си от горещите и остри метални стружки, които се отделят в процеса на рязане при висока скорост.

Винаги започвайте с настройката!

Преди да свържете новия си циркуляр към електрозахранването, се уверете, че сте избрали подходящия диск за съответния проект. Регулирайте настройките на машината, за да се уверите, че всички фитинги и приспособления са правилно подравнени и затегнати.

Дълбочината на рязане на циркулярния диск не трябва да се настройва така, че да надвишава ¼ инча (6 мм) от дебелината на метала. В зависимост от опциите на своя конкретен циркуляр, можете да специфицирате настройките допълнително.

Непосредствено преди рязане…

Маркирайте линията на рязане с маркер или писец и фиксирайте здраво със скоби обекта, чиято обработка предстои. Това ще ви позволи да направите тъкмо разреза, който сте планирали.

Уверете се, че острието ви има необходимата свободно пространство от долната страна. В случай че такова липсва, металът може да се монтира върху релсите, така че да се осигури свобода на движение.

Какво да правите в процеса на работа?

Добре, вече сте готови да започнете. Свържете машината към захранването, след което подравнете острието с предложената линия на рязане. Острието ви все още не бива да бъде в контакт с металния ръб. (Използвайте водачите за рязане, за да си помогнете.)

Бавно натиснете спусъка, за да включите острието. След като то набере необходимата скорост скорост, внимателно плъзнете острието в метала.

Не бързайте и не насилвайте рязането, просто оставете машината да си свърши работата. Насочвайте я внимателно и не се месете прекалено.

Докато трионът се движи по дължината на разреза, редовно нанасяйте течност за рязане. Взаимодействието между два метални обекта е способно да произведе наистина високи температури. Течността ще ви позволи да намалите топлината и да си осигурите чист разрез.

След приключване…

Когато приключите с рязането, изключете циркуляра от захранването.

След това е необходимо да оставите машината да си почине. Не докосвайте режещия ръб или острието веднага след рязане. Те ще бъдат достатъчно горещи, за да си гарантирате жигосването.

Погрижете се за циркуляра си. След като машината си почине, почистете я внимателно и я приберете на сухо и непрашно място.

Не забравяйте, че за да работи тя пълноценно, периодично ще се налага да смазвате подвижните части.

Отделяйте подобаващо внимание на циркуляра си и той ще ви се отблагодари.

Ако вече сте решили да се снабдите с циркуляр за метал, това е повече от чудесно.

За да улесним избора ви максимално, ще споделим с вас няколко от най-добрите модели сред разнообразието от продукти в областта…

1. Циркуляр за метал Einhell TC-MC 355


Циркулярът за метал Einhell TC-MC 355 е един доста стабилен модел, чиято мощност възлиза на цели 2300 W. Машината може да се справи с рязнае на различна дълбочина, при максимален срез от 10 см. Подходяща е за обработката на тръби, плоски пръти и профилни пръти от желязо, алуминий и цветни метали. В процеса на работа може да развие максимална скорост от 4000 оборота в минута, които минават през всичко. Можете да извършвате разрези при ъгъл от -15 до 45 градуса. Заключването на острието ще ви гарантира стабилна, ефикасна и безопасна работа.
Купи сега

2. Циркуляр за метал Geko


Geko са произвели един чудесен циркуляр за рязане на метал. Техният продукт разполага с мощност от 2200 W и може да развие скорост от 2800 оборота в минута. Машината може да се справи с всевъзможни материали изключителн прецизно. Освен това е проектирана с водоустойчив и самосмазващ се лагер за максимална устойчивост. Подходящите дискове са с размер от 400 мм х 3,2 мм х 25,4 мм. С този циркуляр можете да правите разрези при ъгли между 0 и 45 градуса.
Купи сега

3. Циркуляр за метал Raider RD-CM06


Представяме ви и един циркуляр за метал, произведен от Raider. RD-CM06 разполага с мощност от 2000 W и може да развие максимална работна скорост от 3700 оборота в минута. Продуктът е произведен по-скоро за хоби майсторите, но може да свърши добра работа и на някои професионалисти. Устройството се захранва мрежово и може да се похвали с универсалната си употреба. Освен за рязане на метал, този циркуляр е подходящ и за рязане на дърво. На всичкото отгоре във втория случай може да проникне в материала до цели 355 мм.
Купи сега

4. Циркуляр за дърво и метал Yato 82174


Yato 82174 е настолен циркуляр с герунг, подходящ за рязане не само на метал, но и на дърво. Устройството се справя чудесно с первази, панели, паркети, PVC профили, кабелни канали, квадратна дървесина, летви, метални профили и какво ли още не. Стабилната му метална основа се регулира изключително лесно и прецизно. Циркулярът разполага с мощност от 1800 W, които му позволяват да се движи със скорост между 2500 и 3800 оборота в минута. Диаметърът на диска, подходящ за този модел, възлиза на 255 мм. Устройството може да прави разнообразни разрези от всевъзможни ъгли. Така че потенциалът на неговата високаефективност е предоставен изцяло на вашите ръце.
Купи сега

5. Циркуляр за метал Procraft AM3200


Procraft AM3200 е най-мощният циркуляр, който ще споделим с вас. Тази машина разполага с капацитет от цели 3200 W, които до един са впрегнати в нейната висока ефективност. Устройството може да развие работна скорост от цели 3800 оборота в минута и да премине в общи линии през всичко. Диаметърът на режещия диск възлиза на 355 мм, а стабилната метална рамка и регулируемата направляваща плоча се грижат за това неговото острие да попада тъкмо където трябва. Моделът се се използва изключително лесно и удобно, захранва се с кабел и е подходящ за полупрофесионална металообработна дейност.
Купи сега

6. Циркуляр за метал EVOLUTION S355CPS


Представяме ви и един циркуляр, специално проектиран за рязане на стомана. EVOLUTION S355CPS разполага с 2200-ватов мотор, който може да задвижи режещия диск със скорост от 1550 оборота в минута. Моделът се захранва с кабел и разполага с 355-милиметров диск, оборудван с 66 режещи зъба. С тази машина можете да режете под наклон от максимум 45 градуса. Този циркуляр е проектиран така, че да бъде максимално ефективен в продуктивността си и интуитивен в употребата си. Ако имате нужда от подобна машина, това със сигурност е един от най-добрите варианти на пазара в момента.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Циркуляр за метал Dedra ded7781


Споделяме ви още един циркуляр, подходящ за обработка на метални материали. Това устройство може да се справи повече от чудесно с рязането на всевъзможни метали, правоъгълни и кръгли тръби. Това може да се случи както под прав ъгъл, така и под наклон от 45 градуса. Машината е задвижвана от 2200-ватов двигател, който и осигурява максимална скорост от главозамайващите 4300 оборота в минута. Тази страхотна продуктивност се захранва с кабел, за да не се губи от нейната продуктивност. Моделът е подходящ както за направи-си-сам ентусиастите, така и за професионална работна дейност.
Купи сега

8. Циркуляр за метал Makita LW1400


Makita LW1400 е циркуляр за метла от най-висок клас. Устройството разполага с мощност от 2200 W и режещ диск с диаметър от 355 мм. Страхотната му оперативност се подсигурява от непрекъснатото кабелно захранване. Машината се справя с рязането на всевъзможни материали. Може би най-впечатляващи обаче са нейните възможности с оглед рязането на стомана. Според тестовете острието може да вникне в нея до цели 127 мм дълбочина. Този сериозен циркуляр може да свърши работа както на всички аматьори, така и на голяма част от професионалистите. Може би обаче е добра идея все пак да имате някакъв опит в металообработката, за да го оцените наистина.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!