Всички категории

11-те Тайни На Перфектното Работно Пространство У Дома

Хоум офисът става все по-често срещано явление в днешно време.

Динамичното развитие на технологиите и съвременните гъвкави работни условия правят работата от вкъщи удобен и практичен избор.

Искате да създадете перфектната работна обстановка у дома? Доверете ни се…

Хоум офисът определено има своите плюсове и минуси. Именно затова на едни хора е много любим, а на други – не особено.

Позитивните страни на офиса у дома са много. Най-отличителни сред тях са възможността за активност на служителите по всяко време и във всякакви условия и избягването на “рутината в офиса”, която често може да действа потискащо на работещите.

Негативите от това да работим от вкъщи, обаче, несъмнено включват по-занижена производителност, по-трудна концентрация и липса на социални контакти.

Уви, в обстановката, в която живеем, трябва винаги да сме подготвени да действаме от вкъщи. Именно затова е важно да знаем как да го правим възможно най-добре.

Ако желаете да създадете наистина пълноценно работно пространство в дома си, което максимално да редуцира негативите на работата от вкъщи и да издигне на пиедестал позитивите от нея, продължавайте да четете.

Тук сме изброили ключовите елементи на домашния офис, които задължително трябва да си осигурите, за да внесете свежест и мотивация в обстановката около себе си!

1. Практично бюро…

Първата стъпка към перфектния хоум офис е комфортът и насладата от това да имате точно определено работно пространство, обособено специално за вашите нужди.

Перфектното бюро със сигурност ще ви мотивира да се концентрирате в задълженията си и ще ви пренесе в максимално пълноценна работна обстановка, макар и у дома.

Изборът на бюро не е лесна задача. Трябва да съобразите редица фактори – къде ще бъде разположено бюрото, колко голямо желаете да бъде то, ще го използвате ли за съхранение на документи или само като маса и т.н.

Освен формата и размера му, е добре внимателно да прецените и материала, от който е изработено, и стабилността на конструкцията му.

А за да ви служи дълго време и по най-добрия начин, ви съветваме да се грижите за бюрото си редовно – организирайте го внимателно, не го претоварвайте и го почиствайте прецизно.

Бюро Sani Kity

Това бюро е с комфортен, класически дизайн в размери 119 х 59 х 75,6 см. Моделът е изработен от ПДЧ и се отличава със стабилна конструкция, удобство и просторен стил.
Купи сега

2. Комфортен стол…

Независимо дали работният ви ден у дома ще продължи едва 2-3 часа или ще се проточи от 09:00 до 17:00, определено не трябва да правите компромис с удобството и здравето си.

Задължително се доверете на надежден ергономичен стол, който изцяло да обгръща извивките ви и да предотвратява чувството за умора на тялото ви докато изпълнявате работните си задачи.

Офис столовете са най-разнообразни, а изборът си трябва да направите спрямо нуждите на тялото ви и цялостното работно пространство около вас.

Съветваме ви да заложите на модел с висока облегалка и мек пълнеж, който да ви гарантира максимален комфорт във всеки един момент.

Всичко останало – материал на обвивката, дизайн, регулация, размер и тегло, съобразете със спецификите на бюрото ви и други елементи от домашния ви офис.

Офис стол Zenga Yoda

Елегантен стил, стабилна конструкция и несравнимо удобство – този офис стол ще ви впечатли. Моделът е изработен от антиперспиратен материал, мрежа и микрофибър и разполага с ергономична облегалка и тихи, фини колелца.
Купи сега

3. Удобен монитор…

Знаете ли, че близо 60% от чувството за умора в края на работния ден е повлияно от натоварването на очите?

Именно затова подберете голям монитор с ясна картина, който да направи изпълнението на задачите ви една идея по-комфортно занимание за очите.

Мониторът е неизменен елемент от обстановката на домашния офис, който ви гарантира спокойствие и добра видимост към задачите ви във всеки един момент.

Особено ако работите през своя лаптоп, допълнителният монитор, свързан към него, е много добро решение, което ще ви спести много преумора и главоболие.

Съществуват наистина най-разнообразни предложения за монитори на пазара, а от вас се изисква да съобразите покупката с характеристиките на устройствата във вашия дом, пространството, с което разполагате, и, разбира се, личните ви предпочитания.

Монитор Philips

Този монитор разполага с 23.8” извит Full HD дисплей, Ultra Wide-Color цветова гама, интелигентни режими и вградени стерео-говорители. Моделът е с впечатляващ дизайн, който перфектно ще допълни домашния ви офис, а качеството и надеждните му параметри ще го превърнат във ваш верен приятел с лекота.
Купи сега

4. Страхотна клавиатура…

Има натоварени дни, в които задачите не спират да ви затрупват. В тях особено, продуктивността ви е от много голямо значение.

Именно тогава имате нужда от възможност да пишете лесно и бързо. Е, перфектната клавиатура ще ви гарантира това с лекота.

Много хора подценяват важността на клавиатурата в офис средата. Истината, обаче, е че именно тя е основното нещо, с което работим, а нейната надеждност е от значение за спокойния работен процес.

От изключително значение е клавиатурата ви да бъде качествена. Тя трябва да е с идеални по размер и плоскост за вашите пръсти бутони, и да ви позволява да се “придвижвате” из буквите максимално бързо и лесно.

Разнообразието от предложения е наистина голямо, но това, върху което трябва да се концентрирате най-вече, са клавишите, практичността на устройството и съвместимостта му с останалата ви компютърна техника.

Безжична клавиатура Logitech MX Keys

Компактна, мощна и интелигентна – тази клавиатура определено ще направи миговете ви в домашния офис пълноценни. Моделът разполага с безжична връзка, интелигентни клавиши, дизайн, приспособен към гладкото писане, и дълъг живот на батерията.
Купи сега

5. Безжична мишка…

Бъдете активни, продуктивни и креативни без ограничения. Домашният офис определено ще спечели сърцето ви.

Безжичната мишка е абсолютното удобство, което ще ви предостави необходимия комфорт при използване на компютъра… от всеки край на стаята.

Наред с клавиатурата, мишката също е ключов елемент за комфорта по време на работа. Знаем колко дразнеща може да се окаже работата с тъч-пада в един момент или колко ангажиращи са мишките с кабел. Е, вече има решение.

Безжичните мишки са леки, удобни и много практични. С тях можете да работите дори от разстояние. Това първо ще ви спести натоварването от взирането в монитора отблизо и второ – ще ви позволи да работите в гъвкави условия.

Подбирането на една такава мишка не е никак скъпо удоволствие, а устройството определено ще остане дълги години в ръцете ви. При избора се стремете се най-вече самия дизайн да пасва на дланта ви, да има добър обхват и надеждна резолюция.

Безжична мишка Logitech Pebble

Тази безжична мишка разполага с минималистичен дизайн, гарантиращ комфорт и удобство във всеки един момент. Моделът е снабден с Bluetooth и 10-метров обхват на работа. А безшумните кликвания и удобния scroll-бутон няма да смущават обстановката в дома ви…макар и да е вече работна.
Купи сега

6. Качествени слушалки…

Хоум офисът несъмнено често е свързан и с провеждане на конферентни разговори от вкъщи.

Всички знаем колко време и нерви може да ви загуби лошата връзка или липсата на добро качество на звука. Е, с правилните слушалки ще забравите за този тип проблеми.

Подбирането на качествени слушалки за домашния ви офис определено ще ви улесни до голяма степен в работата. От една страна ще подобри вашата концентрация, тъй като ще ви изолира от външния шум, а от друга – няма да пречите на хората около вас… какво по-хубаво?

Вече на пазара съществуват и безжични модели, които ви гарантират повече гъвкавост и движение по време на работа от вкъщи. Това, пък, предоставя възможност да изнасяте свободно и спокойно презентации и проекти с лекота.

При избора на слушалки най-вече наблюдавайте характеристиките на звука им, наличието на функции и аксесоари, удобния дизайн и качеството на изработката им.

Слушалки Sony On Ear

Тези безжични слушалки разполагат с обхват от 10 метра и са практичен избор за работа във всякакви условия. Моделът е с лек, фин и удобен дизайн, а батерията му позволява непрекъсната употреба от над 35 часа.
Купи сега

7. Пълноценна уеб-камера

И като говорим за конферентни връзки… освен от чист звук имате нужда и от ясна картина, не мислите ли?

Независимо дали сте с лаптоп с вградена камера или решавате да заложите на стационарен компютър, във всички случаи подбирането на отделна уеб камера е много добро решение. По-добро качество на работа и спокойствие във всякакви ситуации.

Изборът на уеб камера трябва да съобразите най-вече с това колко често планирате да използвате устройството и с какви цели.

Ако е само за разговори с колеги и най-обикновения модел ще ви свърши работа. За конференции и презентации, обаче, заложете на по-висококачествено предложение.

А относно това какво трябва да имате предвид при избора: резолюция, картина и обхват – това са трите специфики, които задължително трябва да наблюдавате, за да направите най-добрия за вас избор.

Уеб камера ОЕМ SCH

Практична и функционална – тази уеб камера със сигурност ще бъде ваш верен приятел в домашния офис. Моделът разполага с Full HD картина с видео при 30 кадъра в секунда, висококачествен обектив с автоматична корекция на яркостта и вграден микрофон. Предложението е съвместимо с различни операционни системи, а дизайнът му е компактен и лесен за захващане.
Купи сега

8. Функционален принтер…

Принтерът определено ще допълни перфектно обстановката около вас и ще ви върши чудесна работа…2 в 1.

Независимо дали просто ще служи да изпринтирате няколко документа, таблици или програми, или ще се налага да го използвате през 5 минути, едно такова устройство би било неизменна част от домашния офис.

Това да трябва постоянно да посещавате копирен център, за да принтирате документи може да започне да ви натежава в един момент. Именно затова, закупуването на принтер за домашния ви офис би било определено голяма инвестиция, която, обаче, ще изплати стойността си през годините.

В днешно време съществуват впечатляващи многофункционални модели, които освен отпечатване предлагат и още редица услуги – от копиране и сканиране, през изваждане на снимки и т.н.

Поради високата стойност на повечето предложения в областта, обаче, все пак ви съветваме да направите информиран избор и да заложите на модел с параметри и качество, които пасват на нуждите и очакванията ви максимално.

Принтер HP DeskJet 2720e All-in-One

Този безжичен многофункционален принтер е отличен избор за домашния офис. Моделът позволява монохромно или цветно отпечатване, сканиране и копиране и е с капацитет 1000 страници/месец. Дизайнът му е удобен и компактен, а интерфейсът лесен и практичен при работа.
Купи сега

9. Подвижна лампа…

От ключовите елементи на домашния офис в технологичен план постепенно преминаваме към тези, които са отговорни за цялостната енергия и обстановка из работното ви пространство.

Понякога работния ден продължава до късно, понякога дните са мрачни, а естествената светлина е оскъдна, а понякога просто сте твърде уморени, за да фокусирате добре, когато нямате хубава светлина. Във всички случаи компактната подвижна лампа за бюро е вашето решение.

Когато говорим за лампи определено изборът е огромен. Всичко зависи от вашите лични предпочитания и интериорния стил на работното кътче във вашия дом.

Съветваме ви, обаче, задължително да заложите на висок и подвижен модел, който можете да регулирате и насочвате под такъв ъгъл, от какъвто се нуждаете.

А относно това какво е добре да наблюдавате при покупката, съобразете топлината на светлината, цветът и материалът, от който е изработена лампата, и разбира се, условията й на инсталация. Не забравяйте, че търсите нещо красиво, но и удобно и приспособимо към различни работни условия!

Лампа Rabalux Carter

Тази самостояща настолна лампа е с височина 58 см. и регулируем асиметричен дизайн. Моделът е изработен от метал, с мрежово захранване е и работи с LED крушка. В стилов план, предложението е класическо и изчистено и лесно може да се комбинира във всеки офис интериор.
Купи сега

10. Надежден органайзер за бюро…

Хаосът на работното място доказано може да направи енергията около вас доста напрегната… дори и да не го усещате съзнателно.

Добре организираната обстановка, от друга страна, ще ви вдъхнови и мотивира да бъдете по-продуктивни и амбициозни. И всичко това можете да постигнете с помощта на няколко моливника, папки и пълноценен органайзер.

Преценете внимателно от какво имате нужда, след което започнете да оборудвате пълноценно и тази част от вашия офис…и бюро.

Съветваме ви да комбинирате отделните елементи един с друг, за да внесете допълнителна хармония и ред в обстановката и да избегнете прекаленото натрупване.

Моделите органайзери, изработени от дърво, например, внасят уют. Тези от метал, пък, придават по-модерен стил на офиса. Обикновените прозрачни пластмасови или стъклени предложения, пък, носят чувство за чистота. Всичко зависи от вас!

Огранайзер Quasar&Co.

Този бамбуков органайзер за бюро в размери 56,5 x 18,5 x 18 см. е стилен, удобен и практичен. Моделът разполага с 5 отделения и е идеален за съхранение на химикали, моливи, гумички, щипки, бележки и т.н. В дизайнерски план е изчистен и елегантен и отлично ще пасне на всеки офис дизайн.
Купи сега

11. Чаша за чай или кафе за много вдъхновение…

И какво е пълноценната работна среда без насладата, която една чаша чай или кафе може да ти донесе?

Детайлите са от значение. Доставете си тази доза нежност и мекота, за да внесете в обстановката около вас всичко най-уютно.

Интересен факт е, че всъщност това да имаме конкретна чаша за работа е доказано важно. Изследвания сочат, че гледайки я, подсъзнателно я свързваме с изпълнението на задачи, което спомага настройката ни в началото на работния ден.

С други думи, подбирайки перфектната за вас чаша, вие не само ще внесете глътка отдих и разнообразие в обстановката около себе си, но и действително ще зададете на съзнанието си сигнал кога е време да се захващате здраво за работа.

А относно изборът – бъдете креативни. Открийте чаша, която ви вдъхновява, или която пасва на атмосферата около вас. Стъкло, порцелан, метал – заложете на това, което ви кара да се чувствате хармонично и…. започнете работния ден с усмивка.

Чаша Quasar&Co.

Тази нежна и елегантна чаша с вместимост 230 мл. е изработена от боросиликатно стъкло с двойни стени. Моделът е оригинален, а същевременно много практичен, тъй като е приспособен да задържа температурата на напитката за по-дълго време. Определено must-have в домашния офис!
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!